Fem tegn på, at I er ved at gå fra hinanden i ferien

At rejse er den ultimative prøve på et forholds holdbarhed. Her er fem tegn på, at din kæreste nok er på vej ud af forholdet.

Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En længere rejse sammen kan være den ultimative lakmusprøve på et forholds holdbarhed. Hvis man kan finde ud af at rejse sammen - måske tilmed have det sjovt og godt under vejs - kan man også leve sammen. Det er en velafprøvet leveregel.

Læs også: Lukkede lufthavn med et kys

Måske er det rejsens intensitet, langt fra vante og trygge omgivelser, der bringer "det sande jeg" helt frem? I hvert fald fordrer det, at rejse sammen på egen hånd, at der hele tiden skal træffes beslutninger og at man uafladeligt for sig selv, vurderer sin rejsefælles valg og måler dem mod sine egne.

Det gør man også i et forhold, men på en rejse 10 gange mere. Det er ikke uden grund, at der statistisk set er flest skilsmisser efter sommerferien.

5 tegn på, at din kæreste er på vej ud af jeres forhold

1. Din kæreste finder "rejsevenner" af det modsatte køn
At være i et forhold betyder ikke, at man ikke kan få nye venner. Men når din kæreste finder rejsefæller af det modsatte køn, er det en temmelig sikker indikation på at forholdet er ved at skride. Når man rejser som par, er formålet også at man skal opleve turen sammen, at skrive oplevelserne ind i en fælles, fortrolig (imaginær) rejsedagbog. At koble et tredje hjul på en rejse for to, er et absolut no-go - også selvom hun/han "jo rejser alene" eller "jamen, vi skal jo det samme sted hen".

2. Din kæreste vil pludselig opleve nye ting på egen hånd
Bevares, det kan se ud som om din kæreste pludselig føler trang til bare at udvidde sin horisont, men man skal ikke lade sig narre. Advarselslamperne bør blinke, når ting, der ikke havde din kærestes interesse tidligere, pludselig er mere interessante at opleve alene end ting I burde opleve sammen. Her taler vi ikke lige om, at den ene part bruger en time på egen hånd på et loppemarked.

3. Din kæreste er pludselig ikke længere uenig med dig i ting, der normalt vil udløse en diskussion
Kort-prøven er den oplagte test. Og vi taler kunsten at aflæse et vejkort korrekt. I et fungerende, afbalanceret forhold, vil fejllæsningen af et vejkort, give anledning til heftig diskussioner, der kan gå højt.

Men i et forhold, der nærmer sig sin afslutning, vil kæresten ikke finde det umagen værd at hidse sig op. I er kørt 150 kilometer for langt og det afføder kun et lavmældt: "Nåja, det er jo, hvad der sker." Så vendes bilen og I kører tilbage. Her bør alle alarmknapper blinke.

4. Din kæreste udvikler "jeg-er-blevet-et-andet-menneske”-symptomer
Hvor mange gange møder man ikke folk, der kommer tilbage fra længere rejser og siger: "Jeg føler, jeg er et andet menneske nu." Rejser har det med at forandre mennesker, i hvert fald kan det ofte give et helt nyt perspektiv på arbejde, liv og kærlighed.

Problemet for dem i fast forhold er, at din kæreste kan forandre sig til én, som ikke ønsker at være sammen med dig mere. Indtrykkene fra en større verden bundfælder sig, og de ting, der engang gjorde dig interessant, får dem nu til krympe sig. Personen, der er blevet "et andet menneske", ønsker også at være sammen med "et andet menneske".

5. Din kæreste vil have en "rejsen-er-forbi-samtale"
Alle ved, at "vi bliver nødt til at tale sammen"-replikken fører videre til den gode gamle "det er ikke dig, det er mig, der er noget i vejen med"-monolog og den ender med, at det er forbi. En strategi kan være at undgå al kommunikation de første uger efter hjemkomsten. Jeg-er-et-andet-menneske-symptomet fortager sig ofte efter en måneds tid.*

* Drop punkt 5, hvis din kærestes "rejseven" af modsat køn allerede er dukket op i nabolaget.

Læs også: Hotel forkæler kvinder med kæreste-sorger

Rejseliv.dk spørger: Kender du andre tegn på, at forholdet er ved at gå i stykker på ferien? Kom med din kommentar herunder!