Fem rejser, der kombinerer strand og eventyr

Bryllupsrejser handler ikke længere kun om paradis-strande og tid til at holde i hånd. Vi har fået fem danske rejsebureauer til at komme med deres anbefalinger til bryllups- og andre rejser for to, som kombinerer eventyr og dase-ferie.

Er man til regnskove og orangutanger, kan man kombinere strand med flodsejlads i Borneos jungle. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regnskov og koralrev på Borneo

En rejse langt ind i en utæmmet regnskov er en af de mest eventyrlige oplevelser, man kan få og dele med sin udkårne – hvorfor produktionschef hos Nyhavn Rejser, Niels Johansen, anbefaler en såkaldt eventyrrejse til Borneo, kombineret med paradis-strand på tropeøen Mataking Island ud for Borneos nordøstkyst. 

Læs også: Fem eventyr på Borneo

Turen varer 15 dage, hvor de første otte foregår dybt inde i regnskoven i den malaysiske delstat Sabah i den nordøstlige del af Borneo

Man sejler blandt andet på Kinabatangan floden og overnatter i lodges langs floden, og besøger Borneos mest utilgængelige og verdens højeste regnskovsområde, Danum Valley, hvor træerne er op til 60 meter høje, og hvor der lever adskillige – truede – dyrearter. Undervejs ser man bunker af regnskovens dyr, blandt andet orangutanger, næseaber og hundredvis af eksotiske fugle. 

Efter jungle-oplevelsen hedder det strandferie på Mataking Island, som ligger i Sulawesi-havet nær den totalfredede ø Pulau Sipadan, der er kendt for at være et af verdens mest berømte dykkersteder, da man lige her finder Malaysias største samling af koralrev.

Man behøver ikke være dykkerfreak for at få noget ud af Mataking Island, øen er med sine hvide strande og krystalklare vand også et bounty-eventyr for dem, der ikke er til farverige fisk under havoverfladen. 

Rejsen indeholder som en bonus til allersidst et par-dage i Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur, som kan bruges på shopping eller gastronomi – sidstnævnte har de seneste år udviklet sig enormt i Kuala Lumpur, uanset om man er til gourmetrestauranter eller gadekøkkener. 

Pris fra 28.000 kr. per person inklusive fly og 12 overnatninger, heraf fire på Mataking Island, og de fleste måltider undervejs. 

nyhavn.dk

 

 

Safari og strand i Kenya

»På en bryllupsrejse er det vigtigt at have elementer af store uforglemmelige oplevelser, og en safari er så unik, at man vil kunne huske detaljerne i mange år, mens den afslappende badeferie måske blander sig lidt med vinterferien i Thailand,« siger pressechef hos Albatros Travel, Steen Albrecthsen. 

Læs også: Se verdens 12 smukkeste søer

Og anbefaler af den grund en kombination af safari og strandferie. Begge dele i Kenya, som ifølge Steen Albrecthsen er det optimale sted at tage på safari, fordi koncentrationen af vilde dyr er stor i Masai Mara parken, hvor man bor under safarien, så man ikke risikerer at vende hjem uden at have set og været tæt på nogle af Afrikas vilde dyr, fra aber og giraffer til næsehorn og løver.  

Man flyver i privatfly fra lufthavnen i Nairobi til Albatros’ Karen Blixen camp – hvilket betyder, at man i stedet for at køre i seks timer svæver hen over savannen og på den måde får en ekstra oplevelse ved at se dyrene fra luften.

Man bruger dagene på at køre ud i Masai Mara på såkaldt gameviewing, men selve campen ligger direkte ned til Mara-floden, så man også under morgenkaffen eller en drink om aftenen på terrassen kan se flodheste, der bader, og elefanter, der slukker tørsten. 

Afslapningsdelen af rejsen foregår på kysten syd for Mombasa, hvor man bor på det lille resort Waterlovers i hytter med havudsigt. Resortet er ejet af en italiensk familie, som har skabt sig et ry for blandt andet at servere det bedste fra det italienske køkken. 

Pris fra 28.000 kr. per person inklusive fly, 6 nætter i Karen Blixen Camp, 4 nætter på Waterlovers, forplejningen er all-inclusive. 

albatros-travel.dk 

 

 

Dubai + Maldiverne

Forslaget fra Henriette Sørensen fra Blixen Tours lyder på en kombination af storby i Mellemøsten og strandliv på en af øerne i det Indiske Ocean. 

Læs også: Guide: 5 aktive i Dubai

Storbyen er Dubai, hvor man kan få tilfredsstillet sit eventuelle behov for shopping i både souks – de lokale markeder – og i byens gigantiske shoppingmalls.

Man kan læne nakken tilbage og se bygninger som Burj Al Arab og Burj Khalifa, og man kan spille golf på nogle af verdens bedste baner. Eller man kan tage en tur væk fra storby-pulsen og ud i ørkenen på en såkaldt ørkensafari, hvor man i jeep triller ud over sanddynerne og spiser middag på beduin-manér. 

Strandlivet er henlagt til Maldiverne, som med sine kridhvide strande ér definitionen på bounty-ø. Det vigtige på stranddelen af bryllupsrejsen er for de fleste, at man bor lækkert og luksuriøst, hvilket i forhold til Maldiverne oftest vil sige i en villa på pæle ude i det turkise hav, hvor man kan bruge dagene på at sole og slappe af – og vade direkte ud i havet, når man brug for at blive afkølet. 

Turen kan både arrangeres med Dubai først efterfulgt af daseferie og omvendt. Vælger man Dubai til sidst, stemmer det dog bedst overens med flyene, så man slipper for unødig lang ventetid i Dubai

Pris fra 19.000 kr. per person inklusive fly, 7 nætter på Maldiverne i watervilla (villa på pæle) og all-inclusive, og 3 nætter på 3-stjernet hotel i Dubai, samt en ørkensafari og adgang til hop-on-off busserne.

blixentours.dk 

 

 

New YorkDansk Vestindien

Profil Rejser arrangerer ligesom de øvrige rejseselskaber i Danmark, som skræddersyr bryllupsrejser, masser af romantiske rejser til øerne i det Indiske Ocean. 

Læs også: Mellem koraller og papegøjefisk i Dansk Vestindien

»Steder som Maldiverne og Seychellerne er bare det oplagte valg til romantiske ferier, fordi det er så smukke steder, og så har flyselskaberne ligesom hotellerne så mange bryllupsrejsende, at de konstant opererer med store rabatter, som man sjældent har mulighed for at få andre steder,« siger senior rejsekonsulent, Charlotte Buhl Hauge. 

Profil Rejser arrangerer dog også rejser, der går den modsatte vej rundt om kloden, og vil – hvis man skal se bort fra det Indiske Ocean – anbefale en bryllupsrejse, der kombinerer hæsblæsende storbyferie i New York og driverliv i Caribien, nærmere bestemt på to af de Dansk-Vestindiske øer, St. Thomas og St. Croix. 

I New York kan man shoppe sig fattig, være kulturel eller spise sig mæt på de af byens mange gourmetrestauranter, man kan nå på tre dage. På St. Thomas og St. Croix kan man falde ind i den caribiske ro og blot lade dagene gå med afslapning, solbadning og dukkerter i det klare vand. Eventuelt krydret med en enkelt dagstur til den tredje ø i gruppen – St. John, som har ry for at være den smukkeste af de tre.

Pris fra 15.000 kr. per person inklusive fly, 3 overnatninger i New York og 10 i Vestindien, alle på tre- eller firestjernede hoteller. 

profil-rejser.dk

 

 

Maldiverne

Discovery Travel skræddersyr luksusrejser efter kundernes ønsker, og ifølge executive market director i Discovery Travel, Michael Juhl, ønsker mange af selskabets nygifte kunder at blive ét eksklusivt sted og fylde dagene med oplevelser der. 

Læs også: 5 middage med udsigt til vand 

»Man behøver ikke rejse flere steder hen for at opleve noget. Vi mener, at man sagtens kan opleve en masse, hvis man bliver træt af at se hinanden i øjnene. Også selv om man bor på en bounty-strand. 

Bountystrand betyder i denne sammenhæng for eksempel Seychellerne, hvor man kan få stillet sin shoppingtrang og sin eventuelle lyst til at slentre rundt i en by, sidstnævnte blandt andet i hovedstaden Port Louis.

Et andet eksempel er Zanzibar ud for Afrikas Østkyst, hvor man eksempelvis kan lade oplevelsen være dykning eller en kulinarisk rundrejse i øens køkken og på egne smagsløg opdage, hvorfor Zanzibars kælenavn er krydderiernes ø. 

Michael Juhl vil dog først og fremmest anbefale en rejse, hvis hovedtema er såkaldt barfodsluksus på Maldiverne. Hvor man bor i de eksklusive watervillas – villaer på pæle ude i havet – og lader sig forkæle i topluksuriøse omgivelser. Og hvor man kombinerer afslapning med små daglige oplevelser i form af snorkling, deep sea fishing eller et madlavningskursus, hvor man kan være fælles om at lære at kreere forskellige eksotiske retter. 

Vil man have lidt mere eventyr, kan man kaste sig ud i en miniudgave af et øhop, hvor man bor på to forskellige øer, og hvor speedbådturen fra en ø til den næste er en oplevelse i sig selv. 

Pris cirka 25.000 kr. for 7 nætter på Maldiverne på to forskellige øer. Begge resorts er femstjernede og man bor i watervillas (villa på pæle), forplejningen er  all-inclusive. 

discoverytravel.dk