Fem luksuriøse »onsen« - badeanstalter - i Tokyo

De japanske onsen-bade hører til på listen over wellness- og luksusoplevelser, enhver bør unde sig under en tur til Japan.

Som ved andre onsen kommer vandet til Sayanoyudokoro fra varme kilder langt under jorden - de medfølgende mineraler siges at give vandet helbredende egenskaber. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

1. Sayanoyudokoro

Sayanoyudokoro tilbyder den fulde oplevelse af en traditionel onsen, som de findes rundt om i landet med bade, japansk have og tilknyttet restaurant. Vandet kommer fra en kilde 1.500 meter under jordens overflade, der ledes direkte ud i de udendørs roten-temburo-bade. Sayanoyudokoros vand er salt og farvet grønligt brunt af mineraler. På japansk kaldes denne type vand og de tilhørende bade ofte ’netsu-no-yu’ og skal efter sigende have helbredende egenskaber. Haven er anlagt af den anerkendte designer Motomi Oguchi.

Detaljer: Åbent fra 10 til 01.
Hvor i Tokyo: Nordvestlige Tokyo, tæt på Shimura-sakaue Station.
Grundpris: 870 yen (48 kr.) for voksne, 550 yen (30 kr.) for børn.

2. Nagomino-yu

Nagomino-yu er en blanding af onsen, wellness-center og spa. Her kan du blandt andet få massage, tage en lille lur i de specialdesignede læne-/liggestole eller på de opvarmede lavasten, strække ud eller nyde et måltid mad i restauranten. I selve onsen-delen er der blandt andet helende bade med tilsat kuldioxid, stenbade og en japansk fortolkning af finsk sauna. For de mere aktive er der mulighed for hot yoga eller pilates.

På den dedikerede wellness-etage bydes der blandt andet på farve- og olieterapi. Hvis massage lokker mere, kan Nagomino-yu også levere i stor stil. Thai, kinesisk, koreansk og hawaiiansk massage er alle på menuen.

Detaljer: Åbent døgnet rundt, undtagen mellem ni og ti om formiddagen.
Hvor i Tokyo: Vestlige Tokyo, tæt på Ogikubo Station.
Grundpris: 2.000 yen (112 kr.) for voksne, 1.050 yen (58 kr.) for børn.

3. Spa-LaQua

Med placeringen i Tokyo Dome City kan du dårligt komme tættere på Tokyos centrum. LaQua er en del af et stort oplevelsescenter tilknyttet Tokyo Dome.

LaQua byder på både indendørs og udendørs traditionelle japanske bade i hjertet af Tokyo. Desuden er der spa-område og unikke oplevelser som lavtemperaturssauna, stenbade samt bade tilsat kuldioxid og ilt. Efter wellness-oplevelsen er der mulighed for at nyde udsigten og maden i en tilknyttet restaurant eller udforske det omkringliggende områdes mange restauranter.

Detaljer: Åbent døgnet rundt, undtagen mellem ni og 11 om formiddagen.
Hvor i Tokyo: Centrum, tæt på Suidobashi Station.
Grundpris: 2.850 yen (159 kr.) for voksne, 2.052 (115 kr.) yen for børn.

LaQua udmærker sig ved sin centrale beliggenhed i Tokyo Dome. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

4. Musashi-Koyama Onsen Shimizu-yu

Her er der tale om en familiedrevet onsen, der kan spore sine rødder tilbage gennem mange generationer. Gæster har mulighed for at opleve en autentisk, traditionel japansk badeoplevelse, som de fleste Tokyo-boere vil nikke genkendende til og kender fra deres eget område af byen. Vær opmærksom på, at Shimizu-yu-navnet bruges af flere forskellige onsen. Denne ligger tæt på Musashi-Koyama-stationen.

Vandet stammer fra Kuroyo-kilden og løber ud i både indendørs og udendørs bade, der blandt andet tæller elektriske bade. Her får du små stød, som sætter gang i cirkulationen og løsner op for spændinger. Det kræver lidt tilvænning, men kan derefter beskrives som den behagelige udgave af at gribe fat i et elektrisk hegn.

Detaljer: Åbent mellem middag og midnat.
Hvor i Tokyo: Sydlige Tokyo, tæt på Musashi-Koyama Station.
Grundpris: 460 yen (25 kr.) for voksne, 180 yen (10 kr.) for børn.

5. Odaiba Tokyo Oedo-Onsen Monogatari

Oedo-Onsen kan beskrives som traditionelt japansk bad møder Djurs Sommerland. Der er tale om en blanding af bad og oplevelsescenter. Det er den klart største onsen på denne liste. Badene tæller flere med nanobobler, kendt som silkebade, som efter sigende skulle være gode for huden. Desuden findes der et stort spa-område der tilbyder massage, refleksologi og fisketerapi. Udenfor findes et stort fodbadsområde med japanske broer, lanterner og ’massagesten’ i flodbredden, der egentlig burde omdøbes til ’tortursten’.

Den største af disse fem onsen, Oedo-Onsen, har meget forskelligt at byde på. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

Detaljer: Åbent døgnet rundt, undtagen mellem ni og 11.
Hvor i Tokyo: Østlige Tokyo på Odaiba-øen.
Grundpris: 2.612 yen (146 kr.) for voksne, 1.058 yen (59 kr.) for børn.