Fem hemmelige powder skiområder

De topper ikke listerne over USAs bedste skiområder, men de har masser af puddersne og et godt terræn. Se hvor du skal rejse hen, hvis du vil opleve det ukendte.

Foto: Flickr.com/Zach Dischner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den er legendarisk - puddersneen i Rockey Mountains - og listen med powderskiing-skisportssteder ned gennem bjergstaterne lang. 

Læs også: Ski på kanten af Europa

Det er også her alle skiområderne på Forbes "best in USA" liste ligger: Jackson Hole i Wyoming, Snowbird i Utah og Vail i Colorado.

Men så er der også de skiområder, ingen eller næsten ingen kender, og som ikke er kommer på mere eller mindre officielle hit-lister, men som alligevel snildt kan overgå de europæiske alpedestinationer i snekvalitet og skiløb.

Er du på jagt efter det ukendte, på skiområder, som de andre ikke har hørt om endsige oplevet? Og vil du løbe på ski i den allermest fantastiske sne og i metervis af den? Så se her, hvor du skal rejse hen:

Fem hemmelige powder skiområder

Grand Targhee i Wyoming
Skiområdet ligger i Grand Tetons bjergene og er anlagt på to bjerge; Fred's Mountain og Peeked Mountain med højeste skistart på begge omkring 3.000 meter over havet. Snemangel er et ukendt begreb. I snit falder der hver sæson omkring 12,7 meter knitrende puddersne. Skianlægget har fire stolelifter og 1.200 hektarer skiløb - ingen regner i pistekilometer i USA. Derudover er der 600 hektarer til "Powder Cat Adventures", hvor en snow cat bringer skiløberne op til baglandets sneeventyr. I USA er området ikke helt ukendt. Det ligger på top-fem listen over "best powder-ski".
Hvor: Den nærmeste større by er Idaho Falls i nabostaten Idaho omkring 137 kilometer vest for skiområdet.
Info: grandtarghee.com

Bridger Bowl i Montana
Ligger i Gallatin National Forest og er et lokalt, non-profit skianlæg, som hovedsaligt besøges af de lokale beboere og studerende fra Montana State University. Det er et lidt større skianlæg med syv stolelifte og skiløb på 8.100 hektarer med længste nedfart på fem kilometer. Skiområdet er især kendt for sit "kun for ekspert-skiløbere" område, The Ridge, med seks forskellige sektioner. For at løbe på ski eller snowboard her skal man have lavineudstyr med, både lavine-bipper og skovl.
Hvor: Nærmeste by er Bozeman syd-vest for skiområdet, godt 30 kilometers kørsel.
Info: bridgerbowl.com

Mount Baker i Washington
Er det mindste af de fem skiområder arealmæssigt, men det med mest sne; 16 meter i gennemsnit i sæsonen. Skiområder er populært blandt skiløbere med hang til store bjerge og meget sne. Der er skiløb på omkring 400 hektarer fordelt med 24 pct. for begyndere, 45 pct. for øvede og 31 pct. for ekspert skiløbere, og der er ti lifter. Ud over alpint skiløb er der også terrænpark og gode forhold for langrend.
Hvor: Nærmeste større by Bellingham omkring 90 kilometer vest for skiområdet. To en halv times kørsel til Seattle.
Info: mtbaker.us

Snowmass Mountain i Colorado
Området står i skyggen af Aspen, hvor skuespillerne, de rige og de kendte er på skiferie. Men området er det største af de fire Aspen-området: Aspen Mountain, Aspen Highlands, Buttermilk og Snowmass, og med de 1.250 hektar også det største af de fem hemmelige. Skiområdet er kendt for brede cruiser-pister, men der er lige så mange svære sorte og puklede pister. 21 lifter, 95 pister, tre terrænparker og et ekstrem-skiområde med stejle nedfarter - Hanging Valley Wall.
Hvor: Colorado Springs ligger 434 kilometer mod sydøst og den internationale lufthavn i Denver 354 kilometer mod nordøst. 
Info: aspensnowmass.com

Alta i Utah
Skiområdet ligger i Wasatch-bjergene og har noget af det fineste, letteste og mest pudrede sne i hele USA, og det i store mængder: Over 14 meter i løbet af sæsonen. Skiområdet på 890 hektarer er varieret og terrænet udfordrende. Der er syv stolelifter, et par træklifter og et transporttov mellem skianlæggets to "dalområder". Der er skiløb fra 2.600 meter over havet og højeste skistart 3.216 meter. Der er 116 etablerede nedfarter, 35 pct. er de sværeste sorte, mens 25 pct. er lette. Dertil kommer tre bjergsider med off piste i den sorte kategori: East Castle, Devils Castle og Baldy Chutes. Et det eneste af disse fem hemmelige, som er på Forbes liste over USAs bedste skiområder.
Hvor: Salt Lake City ligger 43 kilometer nord vest for skiområdet.
Info: alta.com


Se også: Skiskole med Sophie Fjellvang-Sølling