Fem favorit-steder i London

Efter 10 år i London er Berlingske Tidendes korrespondent Lone Theils stadig vild med den pulserende metropol. Her er hendes »hemmelige« tips til den engelske hovedstad

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jeg har boet i London i efterhånden ti år, og jeg bliver aldrig nogen sinde træt af denne vidunderlige, mangefarvede overraskende by. Med tiden er det blevet dagligdags med røde dobbeltdækkerbusser, sorte taxier og alle de andre ikoner, der definerer den britiske hovedstad.

Men jeg kan stadig fryde mig over at skrå ind over Trafalgar Square en dag i solskin, gå på bogindkøb på Charing Cross Road eller slikke sol på en stribet liggestol i Regents Park. Det, der efter min mening er det mest fantastiske ved London er, at den har alt og kan næsten alt, lige meget hvilket humør man er i. Opera, det persiske køkken, sari-indkøb, sushi på transportbånd eller kunstværker af verdenskaliber. Det hele findes og mere til i min yndlingsby i hele verden. Her er fem af mine favoritsteder i storbyen.

Petersham Nurseries
Dette sted burde efter min mening fredes af UNESCO. I Richmond, i den fashionabelt dyre sydlige del af London finder man dette mirakel af en restaurant i et drivhus på en planteskole. Råvarerne stammer delvist fra stedet egen have og er tillavet, så man nyder hver eneste lille mundfuld fra den australske stjernekok Skye Glyngel, der blandt andet tidligere har været kok for Madonna. Selve planteskolen og den tilhørende butik er også et besøg værd med sine dekorative rustne franske jernstole, indiske antikke døre og designergummistøvler. Petersham er det perfekte udgangspunkt for en doven travetur langs floden efter frokost. Man skal lede længere efter en skønnere måde at tilbringe en forårssøndag i London.

Info: www.petershamnurseries.com

Restauranten har kun åbent til frokost, og det er essentielt at bestille bord i god til, især i weekenden. Er der helt optaget, ligger der en cafe lige ved siden af, der serverer varm suppe, salater, kage, te og kaffe.

Næste: Besøg Stanfords Maps and Travel Books