Fem dage med verdens største sejlskib

På det femdages krydstogt, Rejseliv var på med Royal Clipper, lagde skibet til ved de tre øer Elba, Sardinien og Korsika.

Første stop på krydstogtet med Royal Clipper: Portoferraio på Elba. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ELBA Portoferraio

Elba er med sine blot 224 kvadratkilometer kun dobbelt så stor som vor hjemlige Samsø, men alligevel Italiens tredjestørste ø efter Sicilien og Sardinien.

Blandt danskere er øen nok mest kendt for, at det var hertil, Napoleon Bonaparte blev forvist i 1814 efter Frankrigs nederlag til Storbritannien, Rusland, Østrig og Preussen.

Forvist lyder lidt hårdt, og skønt det nok ikke har været lige så fornøjeligt at opholde sig her som i Paris og Europas øvrige hovedstæder, så var Napoleon trods alt øens guvernør og residerede i den elegante Villa dei Mulini i hovedbyen Portoferrario, hvor Royal Clipper lagde til.

Portoferrario er en hyggelig by at spadsere rundt i, men da den ligger på en klippeside, er turen ad de snævre stræder og mange trapper op til Villa dei Mulini, ganske krævende – men man bliver belønnet med en flot udsigt over byen og havet, når man når herop.

På vej tilbage mod Royal Clipper ville jeg have læsket mig med en øl på en af de mange caféer og restauranter nede ved havnen, men var for nærig. 50 kroner for en lille øl?! Det er tydeligt, at turisme er den primære indtægtskilde i byen.

SARDINIEN Golfo Aranci

Som nævnt i artiklen, var det en fejlvurdering at blive i Golfo Aranci, hvortil vi blev sejlet i land fra Royal Clipper, der lå ankret op længere ude I Olbia-bugten, i stedet for at tage med på den busrundtur på øen, som skibet havde arrangeret.

Udover en strand, der var stort set menneskeforladt, en række huse og småhoteller samt et par restauranter og (lukkede) butikker, havde den lille flække intet at byde på – ikke engang en form for lilleby-charme. Her var bare keeedeligt.

Ærgrelsen blev ikke mindre, da en af mine medpassagerer senere fortalte om busturen rundt på øen, hvor skibets gæster blandt andet havde set de smukke strande med vand changerende fra smaragdgrøn til akvamarin, som Sardinien er berømt for, var kørt gennem smalle bjergpas og snørklede serpentinersving samt havde spist en dejlig frokost i en hyggelig bjerglandsby.

Så tager du på et tilsvarende krydstogt, er det her, du skal tilkøbe en udflugt. Det kan du gøre om bord, dagen før skibet lægger til. Pris: ca. 300-350 kr. Men vær hurtig. Der er et begrænset antal pladser.

This template (BMLinkBundle:Block:link_box.html.twig) should be overridden!

KORSIKA Porto-Vecchio

Så er vi tilbage i Napoleon-land, idet det var her på øen, Frankrigs senere kejser blev født i 1769. Det var året efter, at Korsika kom under fransk herredømme efter at have hørt til republikken Genova.

Napoleon var endnu ikke fyldt ti år, da han i 1779 blev sendt på kostskole på fastlandet for at lære at tale ordentligt fransk. Senere samme år blev han optaget på et militærakademi – og så er resten historie.

Royal Clipper ankrede op i bugten ud for Porto-Vecchio på den sydøstlige side af Korsika. Byen, der har ca. 14.000 indbyggere, er mægtig charmerende med sin blanding af italiensk og fransk arkitektur og livsstil. Her er således både hyggelige små spisesteder og eksklusive modebutikker.

Især området omkring kirken Eglise St. Jean Baptiste ved Cours Napoléon er fint. Her satte jeg mig på en udendørscafé og nød en øl til 4,20 euro (ca. 30 kr.) Porto-Vecchio er dog præget af, at her kommer mange turister, for priserne var pænt høje både i butikker og restauranter. Ved at gå lidt ud fra centrum af byen fik jeg et vue ned over bugten, hvor Royal Clipper lå for anker – det var som taget ud af en film...

This template (BMLinkBundle:Block:link_box.html.twig) should be overridden!