Fængsel for kys på restaurant

Endnu et britisk par har overtrådt Dubais strenge love og er idømt en måneds fængsel for at kysse hinanden på munden på en restaurant

Den 25-årige britiske kvinde står i øjeblikket til en måneds fængsel i Dubai. For et kys. Fold sammen
Læs mere
Foto: Avisen The Suns' hjemmeside.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vestlige turister skal passe på, når de ferierer i det strengt muslimske land Dubai, for lovene for offentlig opførsel er meget forskellige fra vestlige landes lovgivning og ganske strenge.

Læs også: Anholdt i Dubai for at bande

Det måtte et britisk par, Charlotte Adams og Ayman Najafi, sande, da de i november opholdt sig på en restaurant. En lokal kvinde så dem angiveligt kysse hinanden på munden offentligt, og det er forbudt i Dubai.

Parret blev efterfølgende idømt en straf på en måneds fængsel for kysseriet og 1.500 kr. i bøde for at indtage alkohol et sted, der ikke havde tilladelse til at sælge alkohol.

De to har indrømmet at have drukket alkohol og har betalt bøden, men de nægter at have kysset hinanden på munden - det var kun på kinden, hævder de. En sædvanlig hilseform i den britiske kultur.

Parret har anket dommen og er løsladt mod kaution, men 4. april tager en appeldomstol stilling til om dommen skal stå ved magt. Indtil da er deres pas inddraget.

Tre måneders fængsel sex på strand
I efteråret 2008 blev et andet britisk par dømt for usædelig opførsel i Dubai. De fik tre måneders fængsel for at have dyrket sex på en strand.

Turistmyndighederne i Dubai minder turisterne om de strenge regler for offentlig opførsel, og har nu udgivet en turistguide i rigtig opførsel.

Se også: Etikette-guide til Dubai