Facebook-fri ferie for Zuckerberg

Hvor holder man jul, når man hedder Mark Zuckerberg? - I Topas' øko-lodge i Vietnam, hvor Facebook er no go, naturligvis.

Foto: Brian Snyder
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvordan han har fundet frem til den lille, rustik-luksuøse lodge i bjergene i det nordlige Vietnam, vides ikke.

Læs også: Bo sammen med stjernerne

Men at grundlæggeren af Facebook, Mark Zuckerberg, netop valgte at rejse til Vietnam i juleferien, giver mening, for hans verdensomspændende sociale netværk spænder nemlig ikke til Vietnam.
Her er Facebook  censureret, man kan slet ikke logge sig på - og der er dømt ferie med stort F.

Og det kan man få i Topas Ecolodge, hvor Mark Zuckerberg holdt juleferie i år.

Lodgen ligger smukt på en lille rundet bjergtop  og blev oprindelig etableret som et business2business Danida projekt mellem danske Topas Travel og en vietnamesisk partner, og den drives efter eco-tourism principperne.

Blandt andet beskæftiger man lokal arbejdskraft - områdets minoriteter - i lodgen, og bruger lokale råvarer, såvidt muligt økologiske, og tilskynder til produktion af samme i lokalområdet. Ligesom lodgen støtter lokale naturbevarelsesprojekter f.eks. træ-genplantning.

Lodgen ligger med en udsigt over rismarker og lokale landsbyer med etniske minoriteter. Her er alle muligheder for at slappe af, helt af. Og den omgivende natur indbyder til vandreture og udflugter til den nærliggende by, Sapa, hvor de ugentlige markeder er en farvestrålende oplevelse med frugter, grøntsager og folk i de forskellige bjergstammers smukke dragter. I området bor både H'mong, Red Dao, Tay, Xa Pho og Giay stammer.

Læs også: Her kan du møde en kendis