Få rejseinformation med ét klik

Gode tips til rejsemål er guld værd, men vil man bare have lynhurtig oplysning om for eksempel vejret og valutaen, er svaret google.

Brug Google, hvis du lynhurtigt vil have et overblik over vejrudsigten for fx Phuket; se nedenfor hvordan. Her er det solnedgang ved Kata Beach. Fold sammen
Læs mere
Foto: Flickr/mst7022
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En god restaurant i Berlin, den bedste strand på Phuket, tips til at få fat i billige teaterbilletter i London.

Rejseliv.dk indeholder et væld af gode tips til rejsemål over hele verden, men ind imellem har man brug for lynhurtige og helt reelle fakta som vejret eller valutaen på et bestemt sted i verden, og til det formål er google stadig den nemmeste og hurtigste hjælper.

Se også: 8 gode apps til rejsen

Hvordan er vejret lige nu og de næste fire dage i Washington, Bangkok, Sydney, Skagen?
Skriv bynavnet og weather i søgefeltet i google, og vupti får man i allerøverste linje en vejrudsigt, komplet med temperaturer, vindhastighed, luftfugtighed, og små tegninger, der indikerer, om der er sol, nedbør eller skyer på vejrprogrammet.

Skriver man bare weather uden at angive noget bestemt sted, får man vejrudsigten for den by, man (og computeren, man benytter) befinder sig.

Valuta kan også være en forvirrende størrelse. Hvor meget er det nu, det engelske pund står i? Hvad koster 100 australske dollars? Eller 200 thailandske baht?

Skriv beløbet - f.eks. "200 thailandske baht" - i søgefeltet, og google returnerer svaret (som pt. er 35,0401596 kr.)

Google råder desuden over google translate, der kan bruges til at oversætte enkelte ord eller hele dokumenter fra et sprog til et andet, samt google maps, hvor man kan finde en given adresse på for eksempel Manhattan på et kort, og blandt andet få oplyst afstanden hertil fra for eksempel JFK lufthavnen.

Skal du til New York og kender allerede vejrudsigten og dollarkursen? Se tips fra Rejseliv.dk's brugere til New York.