Få mere ud af jeres skiferie

Hvis du vil give dine børn skierfaring med hjemmefra, så er det oplagt at melde dig ind i en skiklub.

Det kan være en god »investering« at melde ungerne ind i en skiklub, inden turen går til pisterne i udlandet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bjørn Larsen

Danskerne elsker skiferie. Så meget, at langt over en halv million tager på skiferie mindst en gang om året.

Hvis du også gerne vil ud på pisterne, men ikke føler dig god nok – eller hvis du vil sikre, at dine børn har noget skierfaring med hjemmefra, så er det oplagt at melde dig ind i en skiklub.

Læs også: Hyggeski med børn

Danmark har en række skiklubber, som alle fokuserer på at gøre medlemmerne dygtigere til at stå på ski ved at arrangere skiture med undervisning til hele familien på alle niveauer. Skiklubberne er for alle, uanset niveau. Det eneste krav er, at man har lyst til at stå på ski.

Ture specielt til børnefamilier
På Danmarks Skiforbunds hjemmeside – skiportal.dk – kan du se en oversigt over skiklubber i Danmark. Bor du i København er skiklubben Hareskov eksempelvis en mulighed. Det er Danmarks største skiklub med ca. 20 skiture på programmet hvert år både nordpå og sydpå. Nogle ture er specielt til børnefamilier, andre har fokus på en bestemt disciplin som off-piste eller freestyle. Det hele med indbygget undervisning og hygge med andre skiløbere i alle aldre.

Man kan "gå til ski"
I Skiklubben Hareskov kan man også »gå til ski«. Hver fredag i sæsonen kører der busser til Vallåsen i Sverige, hvor man for 250 kr. kan bruge aftenen på at blive bedre til at stå på ski og være hjemme igen inden midnat. Der er super til lige at komme i gang med sæsonen eller holder sin skiform ved lige. Man kan også gå til Indoor ski, hvor man tekniktræner indendørs og til skigymnastik.

Skiklubben Hareskov har Danmarks største børnekonkurrencehold, Skiteam Hareskov, for børn i alderen 6-18 år.

Se også: Cool apps til skiture