Få luksus-ferien billigt

Finanskrisen er ikke kun af det onde. Se her, hvordan du udnytter krisen til at få en luksus-ferie for færre penge.

Foto: Judith Betak
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Finanskrisen betyder muligvis, at man skruer ned for rejsetermometeret.

Men skal der stadig solskin af den luksuriøse slags ind i de tunge tider, kan man faktisk netop nu få fingre i de luksus-agtige rejser og goder undervejs, som tidligere måske har været udenfor økonomisk rækkevidde. For krigen om kunderne er lig med massevis af kampagner og lavere priser på stort set alt fra krydstogter til tax-free varer.

Det er ikke atomvidenskab, at man kan spare rigtig mange penge ved at rejse udenfor højsæsonen, men vidste du, at selv når der ikke er pris-kampagner at ty til er det nemmere at blive opgraderet til business-class i weekenden, og at et værelse af nøjagtig samme standard på samme hotelkæde kan være 1000 dollars billigere i Sri Lanka end i Caribien?

Rejseliv.dk har samlet en række gode tips til at få luksusferien til budgetpris.
 

Hoteller

Vær fleksibel med datoerne
Luksushoteller, der lever af forretningsfolk, er oftest optaget i løbet af ugen, mens det er sværere for hotellerne at leje værelserne ud i weekenden og især søndag aften. På hoteller, der lever af turister, er det i hverdagene, prisen falder.

Tjek prisen hos et rejsebureau
Ofte reklamerer luksushoteller ikke med rabatter på deres websites - fordi lav pris på et luksushotel ikke er et godt image-signal - men ind imellem kan man godt få en reduceret pris, hvis opholdet er booket gennem et rejseselskab.

Hold øje med nye hoteller
Nye luksushoteller tilbyder ofte rabat på prisen i opstartsperioden, fordi der kan være forskellige opstartsfejl.

Næste: Sådan sparer du på flybilletter!