Få en dansk tatovering i Hamborg

Bydelen St. Pauli i Hamborg byder på lidt af hvert – også Tattostudio Dänemark, der ligger få skridt fra Reeperbahn.

Vicente sørger for, at Stefan får en guitar printet ind i huden på armen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henrik H. Breum
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Ja, es tut weh.« En lille, knaldgul mærkat ved skranken fortæller det kort og kontant: Ja, det gør ondt at blive tatoveret. Også i økonomien.

Nicole, der tjener til dagen og vejen ved at gøre rent i et supermarked, lægger højre underarm til et vellignende portræt af sin elskede puddelhund.

Det kommer til at koste hende i omegnen af 4.000 kr. at få sin trofaste ven printet ind i hudens dybere lag med nål og farve.

»Det går fint. Vi ligger jo lige her. I verdens navle så at sige,«

Sådan siger Stephan Kempf, én af tre ejere bag Tattostudio Dänemark, der holder til på Kastanienallee 36, lige bag politistationen i hjertet af Hamborg-bydelen St. Pauli. Det er her, du risikerer at støde på både ludere og lommetyve – og altså også en danskejet forretning med et internationalt klientel trods tidernes skiften:

»De søfarende har snart ikke tid til at blive tatoveret længere, for skibene ligger så kort tid i havn nu om dage,« siger 65-årige Peter Hunter, der i midten af 1980’erne etablerede forretningen sammen med danske Søren Kempf.

Da han døde af kræft i 2007, overtog sønnerne Stephan og Frantz deres fars andel i Tattoostudio Dänemark.

Kirurgisk præcision

På briksen inde hos Stephan Kempf ligger Grett. Den 40-årige forsikringskonsulent har været her før for at lægge krop til forskellige udsmykninger.

På denne onsdag gælder det et keltisk solsymbol, der udføres med kirurgisk præcision under et cirkulært spotlys. Omkring 1.000 gange i minuttet slår nålen ned på ydersiden af venstre lår på den tyske kvinde.

Det er klinisk håndværk til 100 euro i timen:

»Den gamle sagde: ’Kom herned, så skal jeg vise dig.’ Det er learning by doing,« siger Stephan Kempf, der bor i Slesvig og lige nu døjer med hold i nakken, så han ser frem til en fridag i morgen.

På spørgsmålet om, hvorvidt forretningen tiltrækker fuldehoveder, svarer den 43-årige tatovør:

»Nej, det er ikke så slemt mere. Folk er jo blevet mere oplyste. De værste fuldehoveder er danskerne. På en sommerdag med åbne døre og vinduer kan vi høre dem, når de kommer oppe fra Reeperbahn.«

Stephan Kempf, der har lært tatovørkunsten af sin far, udsmykker Grett med et keltisk solsymbol. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henrik H. Breum.

Fra konditor til tatovør

Inde i et andet rum sidder chilenske Vicente Martinez-Conde og synger med på det amerikanske rockband Bostons klassiker »More than a feeling« – og en linje om, at »so many people have come and gone«.

Det lyder som forretningens soundtrack.

Han har lært tatovørkunsten i sit sydamerikanske hjemland og via afstikkere til Norge, Vejle og Aarhus har han nu etableret sig her i Hamborg med egen gesjæft og afløsertjanser i Tattoostudio Dänemark.

Det er Vicente, der arbejder på Nicoles puddelhund, mens Frantz Kempf i den anden ende af rummet dekorerer overarmen på en ungersvend.

Frantz er egentlig uddannet konditor hjemme i Danmark, men det ruller lige som i blodet, at familien Kempf gør sig bedre i tatoveringsfaget; bror Stephan er uddannet elektriker anno 1997:

»Jeg har ikke haft en skruetrækker i hånden siden,« siger han.

Gretts keltiske sol er færdig. Hun rejser sig fra briksen, trækker cowboybukserne op over sine stribede trusser.

Og ja, det gjorde lidt ondt, indrømmer forsikringskonsulenten.

Men det var det hele værd, lader hun forstå.