Europas mest præcise flyselskab

Med 208.972 fly til tiden lander SAS for tredje år i træk titlen som det præcise flyselskab i Europa

SAS landede for sent 30.348 gange, men det er få nok til, at selskabet for tredje år i træk vinder titlen som Europas mest præcise flyselskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

SAS fløj 239.320 gange i 2011, men det er ikke alle fly, der ankom til tiden.

Se også: Guide til underholdning på fly

Flyselskabet landede for sent 30.348 gange, men det er få nok til, at selskabet for tredje år i træk vinder titlen som Europas mest præcise flyselskab.

Bag kåringen står Flightstats.com, der følger mere end 150.000 flyvninger om dagen verden over og holder øje med punktligheden.

88,22 pct. af SAS fly landede til tiden - det betyder, at flyene er ankommet mindre end 15 minutter senere end det annoncerede ankomst-tidspunkt.

"Vi er meget glade for endnu engang at blive kåret som Europas mest punktlige flyselskab for tredje år i træk. Alle vores medarbejdere, både på jorden og i luften, gør deres yderste for hver dag for at sikre, at alle flyvning opfylder vores kunders forventninger og tilbyde dem mest værdi for tid og penge," siger Rickard Gustafson, CEO, Scandinavian Airlines, i en pressemeddelelse.

Verdens mest præcise
Selskabet forbedrede sin punktlighed i forhold til 2010 med 1.75 pct., men rekordåret for SAS blev sat for to år siden, i 2009 ankom 89.83 pct. af flyene til tiden.

SAS vinder i Europa i kategorien "Major Airlines", der har flere end 30.000 flyvninger om året. Kigger man på alle europæiske flyselskaber uanset antal flyvninger er det spanske selskab Naysa, der er Europas mest præcise med 91.67 pct.

Verdens mest præcise flyselskab blandt de store internationale selskaber er japanske All Nippon Airways med 90.18 pct. rettidige ankomster.

Se også: Guide: Find det bedste flysæde