Europas bedste shoppingbyer

London er nummer et,men den britiske hovedstad er tæt fulgt af to spanske storbyer, viser The Economist "Globe Shopper City Index - Europe". København er nummer 18 af de i alt 33 byer på listen.

Foto: Daniel Deme Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er tid for ønskesedler og gaverace - men det handler ikke kun om julehandel, men om shopping bredt forstået, når The Economist beregner det store "Globe Shopper City Index".

Læs også: 5 alternative storbyferier

33 europæiske byer er blevet undersøgt og beregnet i fem forskellige kategorier, der alle tæller, hvis man vil på shoppe weekend rundt om i Europa.

I indekset giver man karakter både efter udbud af forretninger, efter prisniveau, efter bekvemmelighed, efter hoteller og transport og endelig efter kultur og klima.
Op til 100 point i hver kategori. Og med et gennemsnit af karaktererne for de forskellige forhold gør danskernes foretrukne storbyferie-rejsemål - London - til Europas bedste shoppingby.

Den britiske hovedstad kåres som den bedste både hvad angår udbudet af forretninger og når det gælder hoteller og transport.

Men London er skarpt fulgt på listen af to spanske byer - kun 0,2 point efter - nemlig Madrid og Barcelona, som begge f.eks. slår London når det handler om "convinience" - bekvemmelighed - en kategori, som Istanbul er vinder af. Paris topper, når det handler om kultur og klima, mens Sofia er nummer et i prisniveau.

København ligger midt i feltet samlet set. Nummer 18 på listen efter München og foran Moskva. Den danske hovedstads får ganske vist kun halvt så mange point som London, når det gælder udbudet af forretninger, og ligger nummer 27 på listen for prisniveau. Men en flot andenplads på listen over hoteller og transport trækker op i den samlede bedømmelse.

Se den samlede liste over Europas bedste shoppebyer på næste side.