EU advarer mod 270 flyselskaber

Flyselskaber fra 15 lande er sortlistet, fordi de ikke lever op til EUs sikkerhedskrav

Et af de uønskede flyselskaber i EU er det afghanske Ariana Afghan Airlines. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hver tredie måned offentliggør EU-kommissionen sin sorte liste over flyselskaber, der ikke er velkomne i EUs luftrum, fordi selskaberne ikke overholder EUs krav til sikkerhed, bl.a vedligehold af fly.

Læs også: Gennemsigtige fly med total udsigt

Og på den netop offentliggjorte liste optræder altså 270 flyselskaber fra 15 lande som uønskede. Nyt på listen er, at samtlige flyselskaber fra Afghanistan og Mauretanien ikke længere må flyve til EU.

Flyselskaberne fra de 15 lande
Landene hvis flyselskaber har forbud mod at flyve til EU er på den senest opdaterede liste: Afghanistan, Benin, Congo, Den demokratiske Republik Congo, Filippinerne, Djibouti, Kirgisistan, Liberia, Mauretanien, Sao Tome and Principe, Sierra Leone, Sudan, Swaziland, Zambia og Ækvatorial Guinea.

På den sorte liste er også flyselskaber fra Angola (med undtagelse af TAAG Angola Airlines), Gabon (med undtagelse af Afrijet, Gabon Airlines og SN2AG), Indonesien (med undtagelse af Garuda Indonesia, Airfast Indonesia, Mandala Airlines, Ekspres Transportasi Antarbenua, Indonesia Air Asia og Metro Batavia) og Kasakhstan med undtagelse af Air Astana.

Tilladelse under særlige betingelser
Til gengæld har Airlift International fra Ghana fået tilladelse til atter at flyve på EU – under særlige betingelser. Også Air Koryo fra Nordkorea, Air Service Comores, Iran Air og Ukrainian Mediterranean Airlines fået tilladelse under særlige betingelser.

Det er kun i EU, at de 270 flyselskaber har flyveforbud, så andre steder i verden kan du stadig købe billetter til selskaberne. Men Statens Luftfartsvæsen, der bl.a. er med til uanmeldte inspektioner hos selskaberne, fraråder altså at flyve med de pågældende flyselskaber.

Se hele listen over de uønskede flyselskaber i EU her