England vil tæmme unge briter i Grækenland

Det skal være slut med druk, usædelighed og vold på turiststederne.

Foto: Louisa Gouliamaki

Det britiske udenrigsministerium har netop iværksat en kampagne, der skal få unge britiske turister på ferie i Grækenland til at opføre sig ordentligt.

Læs også: Top 5 over farer på drukferien

Grækenland er et af Europas største turistlande, der hvert år besøges af 15 millioner turister. Heraf er tre millioner turister britiske. Og britiske turister i alderen mellem 16 og 20 år er årsag til 70 procent af de sager, hvor de britiske kunsulater må gribe ind. Selv om de kun udgør en trediedel af det samlede antal britiske turister i Grækenland.

"Lad være med at drikke dig fuld"
Det skal der gøres noget ved. Folk fra udenrigsministeriet har netop været i Grækenland for at præsentere kampagnen "en anden side af paradis".

På alle populære turiststeder, hvor unge normalt hærger, skal der deles pamfletter ud bl.a. med påskrifter som: "Lad være med at drikke dig fuld, hold øje med hvad du drikker", og "hvis du drikker for meget, kan ting komme ud af kontrol."

De britiske kampagne-folk har også holdt møder med de græske turistmyndigheder, hvor man har diskuteret hvordan de unges shærgen kan stoppes - et af midlerne er mere politi på gaderne i de unges foretrukne feriebyer.