Engelsk ’country house’-hygge

Den grå herregård med de mange hundrede år i murene har gourmetmad, snirklede gange og ærkeengelsk atmosfære.

Hvorfor:

Holder man af den klassiske engelske ’ude på landet’-stil, er det lige stedet. Fyldt med skønhed og saftige fortællinger fra 900 års historie, træderman ind i hallen gennem den gamle dør til duften af træ, der brænde­r i den åbne pejs, småskæve, mørke træ-gulve og store, bløde sofaer, hvor gæster – med og uden hønsehunde – slapper af med bøger, jagtmagasiner og sherry i krystalglas. Her er flammende rådhusvin på de grove mure om efteråret, duftende engelske roser i pastelfarver ved sommertid og varm hygge i vinterkulden. Året rundt serverer køkkenet årstidens råvarer i de lækreste tilberedninger. Prøv ostetallerknen fra lokale gårde eller en klassisk afternoon tea.

Hvad:

Hotellet drives af et amerikansk par med passion for britiske traditioner, hvorfor stedet ikke har mistet et eneste gram af sin charme. Meget fortaber sig i ombygninger og skiftende ejere, som århundrederne er gledet afsted, men man ved, at en Robert D`Oilley, som var nevø af den første ejer, har været en af de aristokratiske indehavere undervejs. Han forærede meget af grunden væk til et kloster i et forsøg på at kompensere for sine mange ugerninger. Men der er stadig både plads til en fin park, småhaver, pool, tennisbane og kroketplæne. De 25 værelser er alle charmerende indrettet med antikviteter. Nogle er bare søde, mens andre er store og elegante med himmelseng og fint badeværelse. Morgenmad og middag kan nydes i den højloftede spisestue fra det 11. århundrede med blyindfattede ruder, borgstemning og egetræspaneler på alle vægge.

Hvor:

Ca. 50 min. i bil fra London og 15 min. fra Oxford, der byder på fine oplevelser, bl.a. universitetet. Bicester North Station er tæt på, og der er tog fra London. I nærheden ligger også det enorme slot Blenheim Palace.

Hvor meget:

Dobbeltværelse fra ca. kr. 1.100, inkl. engelsk morgenmad. Fra menukortet: klassisk britisk søndagsfrokost, tre lækre retter til ca. 320 kr. Afternoon tea med sandwiches, nybagte scones og kager til ca. 220 kr.

The Manor at Weston-on-the-Green
Oxfordshire, OX25 3QL
themanorweston.co.uk

- & +

Minus: Charmen ved gamle huse har sine bagsider, såsom det at slæbe sin bagage op og ned ad trapper, hvis værelset er langt fra receptionen, og skønne smedejernsvinduer, der ikke alle slutter helt tæt. Men personalet slæber, hjælper og gør alt for at opveje de praktiske udfordringer.

Plus: Børn og hunde er velkomne – også på hotellets egen pub, ’The Black Sheep’, som er et hyggeligt stråtækt stenhus, der ligger få minutter væk og serverer dejlig pub-mad og god stemning. Desuden er luksus-outlettet Bicester Village, der ligger i nærheden, et stort plus for shoppere.

Læs også: http://www.b.dk/rejseliv/til-fods-gennem-danmarks-historie