Endelig sner det

De har kikket langt efter vinteren både i fjeldene i nord og i Alperne i syd. Men nu er den der. Det sner - lyder meldingerne.

Sådan så St. Anton Am Arlberg i Østrig ud mandag, og vejrudsigten lover meget mere i de næste dage. Mangler du inspiration til ferie i sneen, vi har samlet alt om sne og sne her. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Der er ikke lang tid til jul, og til skisæsonens første skirejser - men i den sammenhæng har det været så som så med julestemningen - for sneen udeblev.

Læs også: Få mere ud af jeres skiferie

Mens der sidste år lå et metertykt hvidt lag over pisterne i flere uger før jul, har der i år været udsigt til græs, og termometeret har vist så mange plusgrader, at snekanonerne heller ikke har kunnet rette op på manglen af sne.

Men nu, nu er den der. Sneen.

Fra Østrig og Bad Gastein, hvor Christian Kerstens, der er direktør i Slopetrotters Skitours, befinder i øjeblikket, melder han om faldende temperaturer og snefald.

I de seneste døgn er faldet fem til ti cm sne i både Bad Gastein og St. Anton, og frysepunktet flytter sig fortsat længere og længere ned ad bjergsiderne - nu kan snekanonerne arbejde helt nede i 600 meters højde. Samtidig lover meteorologerne mere sne i den kommende uge.

"Vi har i den seneste måned fået flere henvendelser fra bekymrede gæster. Men nu kan vi berolige dem med, at det endelig er blevet koldt hernede, så de ikke skal være urolige for sæsonens skiferie," siger han.

Også i Frankrig er det blevet koldt. Det sner i øjeblikket i Val d'Isere, og vejrudsigten lover frost både dag og nat i den kommende uge, så snekanonerne kan tage over. Også i Avoriaz vælter sneen ned lige nu, men solen vil skinne i weekenden og få temperaturen op på tre-fire grader.

Nordpå er der også udsigt til sne. Ganske vist kun lette snemyger i Trysil og Hemsedal i Norge, men med frost både dag og nat kan snekanonerne komme i sving igen. Samme vejrudsigt er der i Åre i Sverige, mens man i Idre forventer mere sne, op til otte cm fredag og fire lørdag.