Endelig kommer der direkte fly til Indien

Den 16. september åbner Air Delhi en direkte rute mellem København og Delhi, og det får stor betydning for både forretningsrejsende og turismen.

Fra september kan du flyve direkte til Delhi fra København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Flickr/Allessandro Ambrosetti
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter flere års forhandlinger er der langt om længe kommet en aftale i stand mellem Københavns Lufthavn og Air India, samt myndighederne i både Danmark og Indien. Aftalen kommer til at få stor betydning for samhandlen mellem de to lande og for de danske virksomheder i Indien, fortæller transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen:

»International tilgængelighed og effektive flyforbindelser spiller en væsentlig rolle for vækst og jobskabelse i Danmark, og det er et konkurrenceparameter i kampen om virksomhedernes placering af deres aktiviteter,« siger han.

Desuden kommer den nye rute til at øge turismen – og især København forventer et boom i besøgende fra Indien. Alene i 2016 var der 81.000 indiske overnatninger i Danmark – en stigning på mere end 12 pct. fra 2015, og med den nye rute forventer VisitDenmark endnu flere besøgende og en øget indsats i Indien:

»Den nye direkte rute skaber grundlag for yderligere vækst på det indiske marked. Hidtil har vi arbejdet i Indien i fælles skandinavisk regi sammen med VisitNorway og VisitSweden og danske samarbejdspartnere, herunder især Wonderful Copenhagen. Men med den nye rute kan der være grundlag for en særlig dansk indsats. Det er dejligt, at der nu er kommet en aftale i stand om en direkte rute. Den har vi ventet på længe,« fortæller direktør for VisitDenmark Flemming Bruhn.

Ruten, der åbner 16. september, vil blive fløjet af nye Boeing 787 Dreamliner-fly tre gange om ugen.