Endelig ferie – men kun for de voksne?

Hver femte dansker synes, det er okay, at forældre tager på ferie, mens deres børn passes i institution, viser en ny undersøgelse.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Størstedelen af danskerne mener, at forældre bør tage deres børn med på ferie, men hver femte synes, det er okay at lade børnene blive passet i institution, mens forældrene får et pusterum fra hverdagen.

Det viser en undersøgelse fra analysebureauet Wilke, som 1.015 repræsentative danskere har deltaget i, skriver Avisen.dk.

Men børnene har også brug for ferie, fastslår eksperter.

»Børn har ret til at holde ferie, lige så vel som voksne har det. De har brug for at komme ned i gear og slappe af,« siger Bente Boserup, der er chef for Børnetelefonen, der drives af Børns Vilkår, til Avisen.dk.

Hun understreger, at man ikke behøver at planlægge en masse aktiviteter for børnene. Det kan være, man bare er hjemme og tager sig ekstra god tid. Man kan eventuelt bage pandekager sammen.

Hannah van de Veer, der er familievejleder og coach, mener også, det er bedst at være sammen med børnene i ferien. Hun opfordrer forældrene til at lade batterierne op sammen med deres børn, da børn efterladt i institution kan komme til at føle, at de ikke er noget værd, når forældrene ikke vil have dem med.

Familie- og psykoterapeut Stina Krakau mener, at der ligger grundlæggende familieproblemer gemt hos forældre, der vælger at holde ferie uden deres børn. Alvorligt knas med parforholdet eller alt for lidt overskud i hverdagen. Hun peger på, at forældre kan søge professionel hjælp, hvis familien er ude på et sidespor.