En thailandsk kærlighedshistorie

Drømmen om bryllupsrejsen handler ofte om forkælelse, eksklusivitet og luksus. Det får man, men på den afslappede måde, på det prisbelønnede femstjernede Six Senses Yao Noi resort i Thailand.

56 kvadratmeter træterrasse i flere niveauer, egen pool på 18 kvadratmeter, en udendørs overdækket opholdsstue med brede sofaer og store solskinsgule puder, solvogne og et lille bord og stole på ærespladsen, i hjørnet af terrassen, hvorfra man har den mest mageløse udsigt over Phang Nga bugten og kalkstensklipperne i havet derude er, hvad man får på Six Sences Yao Noi. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det starter allerede i lufthavnen.

Blandt vrimlen af taxichauffører og guider fra charterbureauer, der med høje råb og heftige armbevægelser vifter med hjemmelavede papskilte mod passagerne, der vælter ud af svingdørene, ivrige efter komme ud under Phukets sol, står en høj mørk herre, helt rolig midt i kaosset, med et lille smil, rank ryg og et diskret skilt med vores navne på.

Læs også: Gift dig under vand i Thailand

Han er iført uformelle sandaler, løse hørbukser og ditto skjorte, alligevel er man på udefinerbar facon klar over, at han ikke er her for at shanghaje et par budgetrejsende til at smide et par hundrede baht på en overnatning på et af øens mange hostels.

Det er han langt fra. Ligesom der er langt fra de minibusser, de øvrige passagerer mosler ind i, til den Mercedes med tonede ruder og lædersæder, komplet med koldt vand og kølige klude, han galant gelejder os ind i.

Og endnu længere fra de minifærger, som hundredvis af opkogte turister stimler sammen i under den brændende sol, til den private speedbåd, vi entrerer, da vi når marinaen og de 40 minutters sejltur, der er til luksusresortet Six Senses Yao Noi, som er målet for vores rejse.

Vores bryllupsrejse.

 

Bryllupsrejser anno 2012 kan være alt fra storby eller safari til trekking i jungle eller telttur i Sverige.

Den eneste fællesnævner er i virkeligheden, at det skal være noget særligt. For uanset hvordan man fejrer sit nybagte ægteskab, gør man det – i udgangspunktet i hvert fald – kun en gang. Af samme årsag er forventningerne til netop bryllupsrejsen også noget højere end på mange andre ture ud i verden.

Det er vores også, også selv om vi har valgt den helt klassiske bounty-ø model. Eller måske netop derfor.

For smukke strande har vi set før, så på denne bryllupsrejse er det resortet, servicen, gastronomien, stemningen, det der helt specielle paradisiske element, som romantiske drømme er lavet af, der skal være unik.

Mens vi fræser hen over Phang Nga bugten, behageligt tilbagelænede på tykke puder og i skygge for den skarpe sol, med vind i håret og en kølig drink i hånden, nikker vi til hinanden, ja, indtil nu står virkeligheden mål med forventningerne.

 

Speedbåden sagtner farten, vi nærmer os land. Land er øen Yao Noi, 50 kvadratkilometer stor, og selv om den ikke er en myretue af turisme som på Phuket, er her dog efterhånden et pænt udvalg af hoteller og restauranter. Og tre havne at ankomme til.

Altså for alle andre turister, for når man har booket sig ind på Six Senses Resort, bliver man sejlet lige til den private mole. Hvor den private butler, som alle gæster udstyres med, venter, iført samme løse hørtøj, som chaufføren i lufthavnen og med så bredt et smil, at man føler, hun faktisk helt oprigtigt har glædet sig til, man skulle komme.

Vi hopper om bord i den »golfvogn«, der er den foretrukne – og eneste, medmindre man vil gå – transportform, der findes på resortet. Dels fordi de små stier, der snor sig rundt om den skråning, resortet er anlagt på, er smalle, dels fordi et af nøgleordene hos ægteparret Eva og Sonu Shivdasani, der står bag Six Senses konceptet, er bæredygtighed.

Som vel at mærke ikke bare er et smart reklameord, der dækker over et par elektriske vogne, men rent faktisk gennemsyrer hele resortet, fra drift til design.

Og selv om begrebet bæredygtighed, når det således er ført helt ud i mindste detalje, godt kan have en tendens til at smage en lille smule af klidbrød på den frelste hippie-facon, gør det det ikke på Six Senses Yao Noi. 

Opdager vi, da vores butler, Nhat, stopper vognen foran dør nummer 46.

Ude fra stien kan man kun se en dør. Og ved siden af døren en fisk af træ med et åbent øje – som man kan lukke og derved tilkendegive, at man ikke vil forstyrres.

 

Inde bag døren åbenbarer sig en helt anden historie. 

56 kvadratmeter træterrasse i flere niveauer, egen pool på 18 kvadratmeter, en udendørs overdækket opholdsstue med brede sofaer og store solskinsgule puder, solvogne og et lille bord og stole på ærespladsen, i hjørnet af terrassen, hvorfra man har den mest mageløse udsigt over Phang Nga bugten og kalkstensklipperne i havet derude.

Selve villaen er 80 kvadratmeter rustik luksus, bygget i de lokale træsorter og med et tag af palmeblade.

Det største rum er domineret af en stor dobbeltseng og med gulv-til-loft vinduer ud mod havet og terrassen, således at man blot kan løfte hovedet fra puden – som man i parentes bemærket kan vælge frit fra pudemenuen – for at nyde udsigten.

Vinduerne kan åbnes, og det foreslår resortet, diskret, at man gør i stedet for at bruge den knapt så miljøvenlige aircondition. 

Det næste rum indeholder en »badestue« med et gigantisk nedsænket badekar – også herfra har man udsigt over havet – og en bred sofa, hvis man gerne vil slappe af i tør tilstand eller foretrækker massage-behandlinger i egen villa.

Længere inde i villaen er der et walk-in closet og et udendørs bruserum med vægge af bambus og kig til åben himmel.

Vores butler viser os omhyggeligt de små detaljer – vasketøjskurven i stof, som kan genbruges, aloe vera mod solskoldning, vandkrukken og kokosnød-øsen, som bruges til at skylle fødderne, samt de moderne bekvemmeligheder – espressomaskine, iPod-dock, vinkøler, fladskærm.

Sidstnævnte er bygget ind i væggen mellem soveværelset og badestuen, sådan at man kan se tv, hvorfra man foretrækker – og skjule apparatet, hvis man ikke vil se på det.

Det hele er bygget i mørkt træ eller bambus. Det er underspillet luksus, det er omhyggeligt gennemtænkt, og det er overdådigt i al sin enkelthed. 

»Jeg har sat en flaske champagne på køl til jer,« afslører butleren, inden hun siger farvel med den karakteristiske thailandske hilsen og forsvinder ud ad døren ud til stien. 

Hvorefter vi er alene. Hun kan ikke se ind ude fra stien, de øvrige gæster i resortets 53 andre villaer kan ikke se ind fra deres villaer – ligesom vi ikke kan se ind til dem. Det eneste tegn på andet liv er fuglene, der skræpper i træerne omkring villaen, og bådene, der sejler langt ude i bugten.

Vi smiler til hinanden, behøver ikke at sige ordet romantik for at vide, at det er, hvad dette er – luksuriøse omgivelser, fuldstændig privatliv, champagne på køl, egen pool, solen på en blå himmel, palmerne nedenfor villaen, udsigt over havet.

 

Senere går vi gennem den tropiske bevoksning, den oprindelige jungle, som lå her, inden resortet kom til, og er bibeholdt, op til området, hvor restauranterne, baren, biblioteket og de øvrige fællesområder ligger. 

Også her er der rustik luksus.

Begge restauranter er af udendørs modellen, overdækket ganske vist, men ikke bag glas og med aircondition, for Six Senses filosofien handler om naturlighed. Og om uformel luksus, hvilket helt konkret eksemplicificeres ved, at man går uden sko. Barfodsluksus, kaldes det.

Så i bare tæer og til lyden af cikaderne og den svage lugt af saltvand fra havet nedenfor restauranten spiser vi os gennem en thailandsk gourmetmiddag.

Med grøntsager fra hotellets egen køkkenhave, vin fra den velassorterede vinkælder. Og slutter af med en isdessert fra den vældig populære »The Den«, som er en kombination af bager og dessert-hus – og hvor man dagen lang og helt gratis kan smovse i mere end 10 forskellige slags hjemmelavede is. 

Om morgenen er »The Den« stedet, hvor man finder brød, kager og 16 slags – naturligvis også hjemmelavet – marmelade. Man kan supplere med en eller flere af ni forskellige måder at få tilberedt sit morgenæg på. Sin juice presset af de frugter og grøntsager, man ønsker sig. Sine pandekager, vafler, omelet.

Læs også: 5 royale bryllupsrejser

Glem charterrejsebuffet, kvaliteten er præcis så høj, som man forventer det på et femstjernet resort. Og nylavet, det hele tilberedes, mens man ser på.

Af kokke, der er lige så opsatte på, at man får en perfekt omelet, som tjeneren er for, at vi får maden hurtigt og kan lide den. Og som ham, der gør myggenettet klart om aftenen, er for, at vi skal sove godt. Og butleren for, at vi ikke mangler noget. Sidstnævnte i en sådan udstrækning, at når hun spørger til vores solskoldning, kan huske svaret, næste gang vi ses.

Det betyder noget. Og det betyder især noget, at personalet står på hovedet for alle, ikke kun for de kendte og kongelige, som på jævnlig basis checker ind her, og den specielle liga af mennesker, hvis budget ikke påvirkes synderligt af overnatninger til + 5.000 kr., som det koster at bo på Six Senses Yao Noi. 

Også sådan nogen som os, helt almindelige mennesker på bryllupsrejse, er specielle.

 

Vi vil egentlig helst være ved villaen. I den afslappede lomme af romantik og tid til bare at være, men tager alligevel på en dagstur ud i bugten, bare fordi det er så smukt, at det er synd at lade være.

Vi stiger om bord i en privat longtailboat og bliver mødt af kaptajnen – i bare tæer, det økovenlige løse hørtøj, som alle, også manageren på resortet, er iført, og bredt smil.

Med sig har han koldt vand ad libitum og en bunke tykke hvide håndklæder, som vi breder ud i stævnen og smider os på, mens båden langsomt tøffer rundt mellem de smukke kalkstensklipper og til de endnu smukkere kridhvide sandstrande, hvorfra vi snorkler og bader.

Tilbage på resortet spiser vi frokost i Hill Top Reserve, den absolut største »villa« på 1.473 kvadratmeter i to etager og med adskillige værelser, blandt andet specielt et til butleren.

Hill Top Reserve lejes indimellem ud, men fungerer ellers som fællesområde, hvor man kan bade i infinity poolen eller spise en afslappet frokost i de brede sofaer og med udsigt over havet. Og om aftenen se film på lærredet, som stilles an foran poolen. 

Six Senses Yao Noi er ligesom de øvrige resorts i Six Senses kæden verdensberømt og prisbelønnet for sin spa.

Vi ser den, men er så forelskede i vores egen villa og den ro, nærmest zen, vi oplever der, at vi springer over en behandling.

Det fortryder vi senere en lille smule, mest fordi Six Senses spa har så rasende godt et ry. Men vi prioriterer at bruge tiden på hinanden og på ikke at have andre planer end at være, sammen. På den nærmest ulidelige lette måde, der kommer af ultimativ luksus og service.

For det er det, en bryllupsrejse kan, hvis den er, som man drømmer om. Noget helt særligt. Og det er vores. 

Rejseliv var inviteret til Thailand af Nyhavn Rejser.


Læs også: Nyt drømmejob for to: Test bryllupsrejser et halvt år