En sommer med monster-gys i USAs rutsjebaner

Er du til vilde rutsjebaner, så er der flere nyheder på vej i de amerikanske og canadiske forlystelsesparker - her er otte af de nye vilde, fra en af verdens højeste til USAs første rutsjebane med vinger.

Med Wild Eagel kan du svinge frit med benene mens rutsjebanen kører. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Wild Eagle

Dollywood, Pigeon Forge, Tennessee

Den Vilde Ørn er den første rutsjebane i USA med vinger. Det betyder, at "ofrene" sidder uden for skinnen, hvor rutsjebanen kører og altså kan svinge frit med benene. Turen starter med at man bliver trukket 64 meter op med flot udsigt over parken, og derefter går det løs med et stort loop og spin omkring Den Vilde Ørn. Banen er 950 meter lang og topfarten er 100 kilometer i timen.

 

Leviathan

Canada's Wonderland, Toronto

Her er tale om en af de højeste rutsjebaner i verden, der er på vej. Leviathan vil helt dominere den canadiske forlystelsespark, selv om der er 15 andre rutsjebaner. De modige køres til en højde af 100 meter, inden de slippes løs i et 80 graders fald. Her nås en hastighed på 150 kilometer i timen på banen, der er 1,6 kilometer lang.

 

Lex Luthor: Drop of Doom

Six Flags Magic Mountain, Los Angeles

Om bord i en gulvløs gondol bliver passagererne trukket op til et tårn i 121 meters højde. Det er ca. tre en halv gang højere end Rundetårn. Så holder man en lille pause på toppen og derefter går det ned igen med hastigheder op til 136 kilometer i timen.

 

Manta

Sea World, San Diego
 
Denne "flyvende" rutsjebane er designet til at give gæsterne en følelse af at være en kæmpemæssig rokke, der suser gennem vandet. Rutsjebanen glider gennem en undervands-verden med 10 kæmpe akvarier, der huser tusinder af tropiske fisk. Højeste hastighed er 90 kilometer i timen.

 

X-Flight

Six Flags Great America, Chicago

X-Flight har også vinger, så man sidder på hver side af skinnen. Forlystelsen kæmper sig gennem fald og rulninger med op til 90 kilometer i timen, men det mest afskrækkende skulle være afslutningen: I fuld fart nærmer X-Flight sig en væg, og først i sidste øjeblik flipper den rundt og suser gennem en nøglehuls-agtig udgang.

 

Skyrush

Hersheypark, Hershey, Pennsylvania

Skyrush bliver den 12 rutsjebane i Hersheypark, og samtidig den højeste og hurtigste. Turen rummer fire sving der køres i høj hastighed og fem bakker, hvor man bliver vægtløs et øjeblik. Rutsjebanen har den højeste nedkørsel i parken fra 60 meters højde med 120 kilometer i timen.

 

Windseeker

King's Dominion, Doswell, Virginia

Windseeker bliver en 30 etager høj karrussel. Det slemt nok i sig selv, men læg til, at når turen starter og de to-personers stole trækkes op, begynder stolene at rotere om strukturen i midten. Når toppen er nået, vil hastigheden være oppe på 48 kilometer i timen og stolene stritte ud i en vinkel på 45 grader.

Læs også:
Her er verdens vildeste rutsjebaner