En klassisk tur til London

Der er masser af mere smarte områder i London, hvor hipsterne hænger ud, men hvis man tager til den britiske hovedstad for at gå i teatret eller for at gå på museum, er området mellem Soho og Covent Garden et perfekt sted at bo. Sarah Skarum guider til oplevelser i bydelen.

Churchill War Rooms Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et gammeldags hotel

Altså, The Strand Palace er ikke noget luksushotel overhovedet, men jeg har en svaghed for hotellet, der er en kæmpestor maskine, hvor hundredvis af mennesker dag og nat og kommer og går, sover, snakker, griner og fester. Det er et hotel, hvor man stempler ind i anonymiteten og bare overnatter, og i en verden, hvor alt hele tiden skal være så satans autentisk og fyldt af storytelling, er det meget befriende. Og så ligger det godt, er pænt og rent og til at betale. Undgå morgenmaden. Enkeltværelser koster ca. 1.200 kr.

The Strand Palace Hotel, 372 Strand, London,

 

Champagne til fem stjerner

Hvis man har lyst til luksus, men ikke budget til et femstjernet hotel, er The American Bar på Savoy Hotel, der var Londons første luksushotel, et fint sted at få et glas champagne. Baren blev i 2016 udnævnt som Europas bedste bar i World’s 50 Best Bars (og som verdens næstbedste). Forvent hvide jakker, handsker, smukke blomsterdekorationer, rigmænd i baren, dyre tasker – og ingen sneakers. Der kan ikke reserveres bord.

En bartender laver drinks på Savoy Hotels bar The American Bar Fold sammen
Læs mere

Tak, Winston

Hvis den frie verden har en katedral, er det vel dybest set The Churhill War Rooms, der ligger tæt på Downing Street 10. Her er de rum, hvorfra den britiske regering regerede under Anden Verdenskrig, genskabt. Det er både meget interessant og uendelig rørende at komme så tæt på både de store beslutninger og hverdagslivet der. Bestil billet online og slip for at stå i kø.

Churchill War Rooms, Clive Steps, King Charles Street. Åbent daglig kl. 9.30-18.

Churchill War Rooms Fold sammen
Læs mere

Who did it?

Det er virkelig ikke finkulturelt, men for Agatha Christie-fans er det meget, meget morsomt at se hendes teaterforestilling »Musefælden«, som har gået uafbrudt i London i 64 år. Forestillingen er uden Poirot eller Miss Marple, men indeholder klassisske Christie-figurer som den pensionerede militærmand, det unge par, der har arvet en ejendom, en sær udenlandsk videnskabsmand og en stramtandet ældre dame. Bestil billet hjemmefra og afhent den i billetkontoret på teatret, det går forbløffende nemt, og så slipper man for dårlige nerver ved tanken om levering med PostNord. Foreløbig er der billetter til salg frem til januar 2018. Priser fra 17,50 pund.

St. Martins Theater, West Street, billetter købes her

 

Larm og læbestift

Området omkring Covent Garden er fyldt med små restauranter og kæde-butikker, og man skal orke, at der står en gadesanger og spiller på hvert hjørne, men der er stadig steder at besøge, som ikke kan findes i København. Som makeupartisten Charlotte Tilbury, der har sin egen makeuplinje. »Magic Foundation« og »Matte Revolution Lipstick« er værd at købe.

Charlotte Tilbury, 11-12 James Street, åben man.-lør. kl. 10-21, søn. kl. 10.30-18.

Hurtig, men dejlig mad

The Real Greek er en mindre kæde af græske restauranter, som ligger i London, og den serverer simpel, men lækker græsk gademad til meget rimelige priser. Bestil bord, stedet er populært (og hvis bestilingsformularen på hjemmesiden stadig ikke virker, så send en mail, de svarer kvikt).

The Real Greek, 50 Berwick St. og 60-62 Long Acre.


Simpelt og godt

Andrew Edmunds er en af den slags restauranter, man drømmer om at finde ved et tilfælde i en fremmed by. En 30 år gammel restaurant, der serverer simpel, men virkelig velsmagende mad. Tænk asparges, serveret helt simpelt med smeltet smør, en grøntsagsret med squash og butterbeans eller kylling med jordskokker. Mad, man bliver mæt og lykkelig af. Ca. 1.000 kr. for to, der drikker to glas champagne hver. Eneste minus er, at man skal ringe og bestille bord og at man kun kan ringe en uge før, når man vil booke aftenbord. Dog i den grad besværet værd.

Andrew Edmunds, Lexington Street 46. Bestil bord på tlf. +44 (0) 29 7437 5708

Strømper kan man aldrig få nok af

Når man kommer forbi en Mark & Spencer, siger reglen (min, i hvert fald), at man går ind og køber en håndfuld strømpebukser. Mærkets strømper, især den linje, der hedder Autograph, er helt på højde med dyrere mærker og koster en tredjedel. I Mark & Spencer Food Court ved Covent Garden fås de på 1. sal. Pyjamaserne til mænd kan man også købe, resten af tøjet er ikke pænt.

Marks & Spencer, Long Acre 107-115, åben daglig kl. 8-21, søndag dog kun kl. 12-18

Hjemme hos Dickens

Der er noget utroligt fint over museer, som viser de hjem, hvor kendte mennesker levede – fordi de både frivilligt og ufrivilligt fortæller tusinde små historier oveni den om den kendte mand. Dickens’ hjem gør det samme. Her boede han fra 1837 til 1839 med sin kone og børn. Senere blev han skilt – og hjerteskærende er hans ekskones uvenskab med sin søster, fordi hun blev boende som husbestyrerinde efter skilsmissen og de to søstres genforening efter Dickens død. Eller husets køkken, hvor kokkepigen sov på en madras på gulvet, hvor et pindsvin holdt bestanden af kakerlakker nede, mens forfatteren på 2. sal sad og skrev Oliver Twist. Cafeen er med sine ultraklassiske engelske kager og sin fine gårdhave også et besøg værd.

Charles Dickens Home, 48 Doughty St, London. Åben daglig kl. 10-16, lukket mandag

Se stor kunst

National Portrait Gallery har gratis adgang og åbent alle dage, torsdag og fredag endda til kl. 21, så man kan få klemt et lille bitte skud verdenskunst ind, nærmest uanset hvor presset man er. Hvis man kun har ti minutter, så hast til salene, hvor Vermeer og Rembrandt hænger. Alle mennesker bliver en lille bitte smule lykkeligere af at se så stor skønhed. Og en lille bitte smule ærgerlige over at erkende, at andre har været så uendeligt meget mere talentfulde, end man selv.

National Portrait Gallery, St. Martin’s Pl. Åben daglig kl. 10-18, dog tors. og fre. kl. 10-21

National Portrait Gallery Fold sammen
Læs mere

Tosset is

Milk Train er til dem, der allerede føler sig for smarte til trenden med japansk »shaved is«, hvor isen shaves i tynde flager, lidt som en fin granité. For Milk Train er lavet af et par, der sælger japansk is, men som ville lære deres gæster at spise de is, der smager for skarpt for britiske smagsløg, blandt andet matcha. Det gjorde de ved at servere isen på en sky af candyfloss, der hviler på en vaffel. Egentlig var det tænkt som en pop up isbar i en kortere periode, men stedet blev så populært, at der altid er lange køer.

Milk Train, 44 Bedford St. åben tir.-tor. kl. 13-21, fre.-lør. kl. 13-22, søn. kl. 13-20, man. lukket.

Hurtigt og godt

Kæden Pret a Manger ligger overalt i London og er en ven i nøden, hvis man har brug for et hurtigt og velsmagende måltid. Gode salater og sandwich, fin kaffe, frugt og kage. To steder i byen er der nu åbnet Veggie Pret, et god bud til dem, der vil spise mindre kød, men synes, det kan være svært at finde som takeaway.

Veggie Pret, Broadwick Street 35, åben man.-fre. kl. 6.30-21, lør. kl. 8-20 og søn. kl. 9.30-19

BACK UP HVIS VI IKKE FÅR AF VEGGIE PRET Fold sammen
Læs mere