En egyptisk ferie-oase

I Almaza Bay glemmer du helt, at du befinder dig i en ørken.

Almaza Bay ligger som en oase midt i den egyptiske ørken. Rejseliv boede på ferieresortet Almaza Beach, som kan ses på billedet herover. Fold sammen
Læs mere
Foto: Startour

Når man taler om sol- og badeferie i Egypten, er det mest Rødehavet med de kendte og populære Sharm El Sheik, Hurghada og El Gouna, det drejer sig om.

Læs også: Møde med Orientens datter

Men fra foråret 2010 er der også mulighed for at bade i Middelhavet fra en egyptisk strand.

Fra slutningen af maj sender Star Tour sine første gæster af sted på en ny kombinationsrejse med storbyferie i millionbyen Alexandria og badeferie i Almaza-bugten på middelhavskysten.

Rejseliv.dk har taget forskud på glæderne og besøgt rejsebureauets resort på Almaza Beach.

Det ligger i bogstaveligste forstand som en oase små 260 km vest for Alexandria og består af tre moderne søster-hoteller, som indretningsmæssigt henvender sig til hver sit publikum: Et mere traditionelt til børnefamilierne, et lækkert designhotel til de kræsne par, samt et i romantisk 1001 Nat-stil til dem, der drømmer om eventyret.

Sand, sand og sand

Bag resortet strækker den uendelige ørken sig. Men det glemmer man hurtigt, når man går rundt mellem de grønne græsplæner med træer og buske med lyserøde og gule blomster – og ikke mindst, når man ser det indbydende blå hav.

Da jeg havde fået pakket ud og skiftet til korte bukser og endelig var kommet ned på stranden, var de fleste af mine rejsefæller allerede ude i bølgerne.

Jeg blev ramt af den gode stemning og kunne ikke lade være med at vade ud til de andre. Vandet var lunt, og sandbunden dejlig blød, så jeg stoppede først, da vandet nåede mig til midt på lårene.

En stund morede jeg mig med at tage billeder af de andres fjollerier. Så kom jeg i tanke om mobiltelefonen i min bukselomme, og hastede tilbage til stranden.

Snacks ved poolbaren
Mens telefonen lå til tørre oppe på mit værelse, gik jeg ned til poolbaren.

Denne sæson på Alamaza Bay sang på sidste vers, så der var ikke meget liv på resortet. En lille gruppe italienske mænd stod og spillede bordbold, mens deres bedre halvdele hyggede sig med drinks og snacks fra baren.

Resortet er all inclusive, så man ikke skal tænke på, hvad tingene koster – man skal bare forsyne sig. Især smart for børnefamilierne, hvor man så ikke får forstyrret feriefreden af ungernes plagerier eller skal ærgre sig over, at de alligevel ikke vil spise den mad, de insisterede på at få.

Tidligere på dagen rundede vi frokost-buffeten, der skifter tema hver dag. Udvalget var fint, og kvaliteten absolut i den bedre ende. Hvis man vil have rigtig lækker mad, kan man i stedet spise på resortets betalings-restaurant.

Mest for små børn
Jeg snuppede en øl og en pizza-slice ved poolbaren, mens jeg overvejede, om det her var et sted, jeg selv ville tage på familieferie?

Både omgivelserne og faciliteterne er helt klart i orden. Værelserne er rummelige, pool-området stort og indbydende, maden god og sandstranden lækker.

Så jo, hvis børnene er små, og en god ferie for dem er at lege og bade og være sammen med far og mor. Men hvis de har ramt den kritiske teenagealder, så frygter jeg, at de hurtigt vil få klaustrofobi.

Resortets område er af naturlige årsager (en ørken) begrænset, så det er hurtigt afdækket, og udenfor er der absolut intet at foretage sig.

Ingen lille naboby, hvor man kan gå på opdagelse – eller hvis man er lidt større: på diskotek – ingen klipper, hvor man kan klatre rundt og føre sig frem, og ingen kystvej, hvor man kan suse af sted på en mountainbike.

Og hvis vi så på dag tre ender i diskussionen om mobil-internetadgang fra Egypten? – »for der er ikke andet at lave!« – ja, den regning betaler jeg ikke, unge mand...

Næste: 3 bud på oplevelser nær Almaza Bay og miniparlør