En dyr jul verden rundt

I aften kommer julemanden - se her, hvordan dyr over hele verden også er hoppet i nissetøjet i anledning af julen.

Voksne pandaer er forholdsvis omfangsrige, så muligvis er det årsagen til, at denne panda i zoologisk have i den kinesiske by Xiamen kun er blevet udstyret med en nissehue og ikke hele dragten. Fold sammen
Læs mere
Foto: Stringer Shanghai
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jul er nissetid, men nisser og julemand er ikke nødvendigvis lig med en kraftig herre med hvidt skæg og rødt tøj. Også repræsentanter for dyreriget er rundt om i verden hoppet i nissetøjet for at fejre julen. 

Se også: 5 dyr med nys i

I Thailand optræder elefanter i røde klude for skole-elever, i Filippinerne er orangutanger trukket i nissetøj, i Kina har pandaer klædt sig ud, mens japanske skolebørn får glæde af søløver i højtidens beklædningsdragt.

I Tyskland afholdes der hvert år op til jul velgørenhedsløb, hvor de over 2.000 løbere er iført nissetøj - også de firbenede, som for mestendels er menneskets bedste ven, hunden. Og i Sydkorea holder man sig ikke til én art, her diktererer traditionen, at aber iklædes julemandskostume for at lokke folket til at give penge til velgørenhed, mens pingvinerne i landets største forlystelsespark hvert år paraderer i nissetøj.

Læs også: Til fods på bæredygtig safari