En død hval på stævnen

Se filmen: Krydstogtskibet havde vædret en hval, men kaptajnen opdagede det først, da skibet lagde til kaj.

Her er en dykker ved at skille hvalen fra stævnen. Klik på nedenståebnde link og se det hele på film. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Set foran det store krydstogtskibs stævn fylder havets største pattedyr ikke meget, og kaptajnen på det store krydstogtskib vidste da heller ikke, at skibet havde vædret dyret.

Se filmen her

Det var først da "Saphire Princess" lørdag lagde til kaj i Vancouver i Canada efter et krydstogt ved Alaska, at den døde hval blev opdaget. Den sad fast omkring forstævnen i vandlinjen, og turister stimlede sammen på kajen for at tage billeder af dyret.

Ifølge Princess Cruise Lines, som ejer skibet, ved man ikke, hvad der egentlig er sket.

"Vi er chokerede og kede af fundet af hvalen, og vi beklager omstændighederne, som har ført til denne hvals død. Vi ved ikke,  hvornår, eller hvor det er sket. Men vi har strenge retningslinjer om at være forsigtige, når vi sejler i farvande med mange hvaler," udtaler firmaet til Sky News.

Hvalen skal obduceres
Der måtte to lodsbåde til for at få hvalen løs fra krydstogtskibet, hvorefter den kunne hejses op, og de lokale fiskerimyndigheder gå i gang med at obducere dyret. Man vil forsøge at finde ud af, om hvalen var død før, eller om den blev dræbt ved kollisionen med skibet, meddeler BBC.

Det er i øvrigt ikke første gang, at et krydstogtskib får en hval med i havn. For ti år siden skete akkurat det samme i havnen i Vancouver.