En date i London

Glem Paris og Rom, mener vor skribent, der i stedet anbefaler London som et oplagt sted for en romantisk dag med en smule kant.

Foto: Flickr.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hugh Grant og Julie Roberts forelskede sig over disken i boghandlen The Travel Book på Blenheim Cresent i »Notting Hill«.

Læs også: Vil du til bryllup i London?

Bridget Jones kyssede Mark Darcy kun iført trusser ved Borough Markets nær London Bridge Station. Og senest forelskede Emma Thompson og Dustin Hoffman sig på lange gåture i Maida Vale og ved Londons South Bank i »Last Chance Harvey«.

Det er selvfølgelig bare film, men i de senere år har en stribe romantiske komedier demonstreret Londons rige potentiale som romantisk location. Den engelske hovedstad danner en cool ramme for en date med lidt kant, uanset om man er i byen for at shoppe eller nyde det store opbud af fantastiske museer – eller bare hinanden.

Rejseliv har sammensat en dag til formålet – formiddagen i den charmerende forstad Hampstead, eftermiddagen i SoHo og Covent Garden, aftenen i Notting Hill og til sidst overnatning på Londons mest romantiske hotel Number Sixteen i det elegante South Kensington. Enjoy!


Formiddag i Hampstead

Brunch-picnic på Primrose Hill
På Hampstead Heath kan du bogstaveligt talt gå i fodsporet på de romantiske digtere Keats og Coleridge, der ofte vandrede omkring på heden, dengang landsbyen Hampstead var populær hos det 18. århundredes intellektuelle elite. Området er stadig en magnet for celebrities, og det er ikke så mærkeligt, selv om byen omkring den gamle hede har vokset sig til en moderne metropol, ligner det enorme parkområde stadig flere steder om et romantisk vildnis. Små skove, søer og store græsarealer udgør den perfekte location for en picnic. Medbring en picnickurv fra en af Londons talrige frokost-caféer, en såkaldt »picnic hamper«, for eksempel fra det nye in-sted Bloomsbury, og nyd forårssolen i græsset. Er vejret til det, kan I bade i søerne ved »the bathing pond«.

Info: beasofbloomsbury.com
Tube: Hampstead Heath

Besøg en romantisk digter
Et oplagt stop på en romantisk date i London er digteren John Keats’ hus. Keats boede kun en kort tid i den hvide villa i Hampstead, men det blev en af hans mest kreative perioder. Det var her, han i 1819 skrev »Ode to a Nightingale«, angiveligt under blommetræet i den idylliske have, der stadig omgiver huset. Og så var det her han udlevede sin sagnomspundne romance med naboens datter Fanny Brawne. Syg af tuberkulose måtte Keats forlade Fanny og Hampstead for tage til Rom, hvor han døde i 1821, men som kunstneren selv profeterede i sit mest berømte digt, levede han videre i ånden. Se eventuelt Jane Campions kritikerroste poetiske film »Bright Star« fra 2009 om kærlighedshistorien mellem Keats og Fanny Brawne, før I besøger villaen. Tjek også hjemmesiden for digtoplæsninger og andre arrangementer på museet.

Info: keatshouse.cityoflondon.gov.uk
Keats’ House
Keats Grove, Hampstead
Åben: Man-lør kl. 9-18,
Tube: Hampstead Heath


Frokost i Soho

Romantisk vinbar
Den franske vinbar La Trouvaille er et uhyre romantisk lille setting midt i de travle shopegader omkring Carnaby Street i SoHo og få blokke fra Oxford Circus og stormagasinet Liberty. Spinatsalaten med pocheret æg er uforglemmelig og oplagt valg til frokost med vin. Foretrækker I PH-lamper frem for blafrende stearinlys, kan det anbefales at nyde frokost i South Kensington på Madsen, der for tiden nyder hype i britisk presse. Her serverer Charlotte Kruse Madsen det hotteste i Londons restaurationsbranchen efter Nomas kåring til verdens bedste – nemlig dansk mad – og kun få skridt fra South Kensingtons tube station.
 
La Trouvaille
12A Newburgh St,
Tube: Oxford Circus.

Madsen
20 Old Brompton Road London
Tube: South Kensington.

Her får damerne pudret næsen
The Powder Room hedder en ny skønhedssalon i SoHo, hvor du eller din kæreste som optakt til en festlig aften i Londons natteliv kan få lagt makeup eller ordnet negle af The Powder Puff Girls, søde piger iført lyserøde kitler og hårnet. Indretningen er som taget ud af en sangscene fra »Grease«, alt er lyserødt og girly på en på én gang excentrisk og humoristisk måde. En manicure koster fra 120 pund.

Info: thepowderpuffgirls.com
The Powder Room
34 Marshall Street
Tube: Oxford Circus

Forkælelse til gentlemen
Mens damen får pudret næsen på The Powder Room, kan hendes mandlige rejsepartner blive forkælet nogle blokke derfra i Sharps Barber and Shop. Den hippe barber er stilfuldt indrettet og emmer af nostalgi, og så ligger den i det charmerende kvarter omkring Charlotte Street, et minut fra larmende Oxford Street, men en anden verden.

Info: sharpsbarbers.com
Sharps Barber and Shop
13a Charlotte Street
Tube: Oxford Circus

Eftermiddagskaffe på Somerset House

Oase midt i London
London spiller en vigtig rolle i mange af den senere tids populære romantiske komedier. Senest var det Emma Thompson og Dustin Hoffman, der som Harvey og Kate forelsker sig i med byen som kulisse. En vigtig scene udspiller sig i gårdhaven foran det aristokratisk udseende palæ Somerset House, der er fra 1776 og i dag et kulturhus med masser af tilbud til både lokale og turister.

Her kan man skøjte om vinteren på en stor oplyst bane og opleve koncerter om sommeren. Men under forårssolen kan det anbefales at gøre som Kate og Harvey og nyde medbragt frugt eller måske en velbrygget medbragt Caffé Latte på stedets caféstole og borde, der står fremme til fri afbenyttelse. At Somerset House ligger centralt midt i London og lige bag den travle gade Strand føles som et mysterium, når sidder på den offentlige café med udsigt til springvandet. Desuden rummer kulturhuset en fin samling af impressionistisk kunst.

Info: somersethouse.org.uk/about_somerset_house.
Tube: Covent Garden 
 

Aften i Notting Hill

The Electric Cinema
Londons mest romantiske biograf er The Electric Cinema, der inviterer på filmoplevelser i røde sofaer i plys og med kysserækker, indrettet med tanke på kærestepar.  Her kan I på forhånd reservere en sofa, og så er det tilladt at medbringe champagne i salen. Biografen ligger i Notting Hill, kvarteret, der blev berømt med den romantiske komedie af samme navn med Hugh Grant og Julia Roberts. Netop nu vises den prisbelønende danske dokumentar Armadillo, men er I på udkig efter noget mere muntert, er Coen-brødrenes kritikerroste western »True Grit« et alternativ. 

Info: electriccinema.co.uk
The Electric Cinema
191 Portobello Road, Notting Hill
Tube: Westbourne Park.  

Middag med dans
Hvem drømmer ikke om middag med dans som på de gamle danserestauranter, vi efterhånden kun møder i film fra 1930erne og 1940erne? På Ruby and Sequoia kommer man heldigvis tæt på og kan få en opdateret, chik variant af »dinner and a dance«. På den stilfulde designerrestaurant kan I vælge fra en moderne europæisk menu, for eksempel parfait af gedeost, andelår med pomme salardaise og hindbær creme brulée for 24 pund pr. person, i en tilbagelænet loungestemning. Efter middagen spiller dj’s op til dans i underetagens cocktailbar.

Ruby & Sequoia
6-8 All Saints Road
Tube: Westbourne Park. 
 

Overnat i South Kensington

Elegant hotel med gårdhave
Den perfekte ramme om en romantisk date i London må være en overnatning på Number Sixteen. Hotellet er en slags lillesøster i den fashionable kæde Firmdale Hotels og er ligesom blandt andre The Soho og Charlotte Street Hotel indrettet af indretningsarkitekt og medejer Kit Kemp og holdt i hendes customizede og karakteristiske cool romantiske stil. Number Sixteen er imidlertid både billigere end de fleste hoteller med samme luksuriøse omgivelser og mere intimt, blandt andet i kraft af sin beliggenhed i et hvidt townhouse i South Kensington.

På den relativt lille Bed and Breakfast kan I spise morgenmad i den charmerende gårdhave med træer, blomster og en lille dam med guldfisk. Et Deluxe Room fås for 290 pund, men mindre værelser kan fås fra 180 pund. Rundt om hjørnet fra hotellet finder i det celebre The Hummingbird Bakery, berømt for sine cupcakes, og designmuseet V&A, der for tiden har en udstilling om modeskaber og kunstner Yoshi Yamamoto ligger fem minutters gang derfra. Book i god tid, da hotellet leverer value for money, også når det gælder room-service menúen.

Info: firmdalehotels.com
Tube: South Kensington.

London, my love
Flere tips til en romantisk weekend i London kan findes i journalist og forfatter Karin Gråbæks guide »London, my love!«, der er udkommet på Gyldendal. Karin Gråbæk bor i London og leverer i sin bog stribevis af anbefalinger til alt fra romantiske hoteller og restauranter til lingeributikker og cocktailbarer.

Læs også: Følg i Kate og Williams romantiske fodspor