Elefanter i protestmarch mod pandaen

En flok thailandske elefanter forklædt som pandaer marcherede i protest mod den megen opmærksomhed, en thailandsk pandaunge har fået.

Det krævede et større malerarbejde at klæde elefanterne ud i panda-forklædning inden protestmarchen mod pandaens popularitet. Fold sammen
Læs mere
Foto: AFP photo/ Ho / Ayutthaya Elephant Camp
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er elefanten, der er symbolet på Thailand, ikke pandaen.

Det er det budskab, en flok elefantpassere gerne vil have ud til befolkningen, efter en pandaunge efter sin fødsel i den zoologiske have i Chiang Mai i sidste måned er blevet hele landets kæledægge.

Se også: På elefantryg i regnskoven

Derfor fik de fem elefanter fra Royal Elephant Kraal i Ayutthaya-provinsen 80 kilometer nord for Bangkok en omgang vandfarve i pandakulør, inden de blev sluppet ud i protestmarch. 

Pandaungen, som har skabt den megen furore blandt elefantpasserne, er den første af sin slags født i Thailand nogensinde, og har fået massiv omtale og turister i hobetal til at myldre til Chiang Mai. Af samme årsag smides der 100 millioner kroner i et hus til pandaungen og dens forældre.

- Men elefanterne er altså symbolet på vores land og har stadig brug for opmærksomhed og omsorg. Det vil vi med denne event gerne minde folk om, siger en repræsentant for elefantpasserne i Royal Elephant Kraal til Bangkok Post. 

Vil du selv opleve dyr på slap og lidt anderledes line? Se top ti over sære dyreattraktioner