Eiffeltårnet - nu med glasgulv og hårrejsende kig ned

Paris' store seværdighed har i forbindelse med renovering af gulvet på første etage fået direkte kik 57 meter ned.

En flyvende selfie på Eiffeltårnets nyeste attraktion: glasgulvet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lionel Bonaventure, AFP/Scanpix

Det har aldrig været for folk med højdeskræk - Gustave Eiffels 324 meter høje og 10.000 tons tunge ståltårn i Paris.

Og nu er vartegnet for den franske hovedstad blevet endnu mere højdeskrækindjagende.

Eiffeltårnet, som blev opført i forbindelse med verdensudstillingen i 1889, har fået glasgulv. I forbindelse med renovering af gulvet på første etage, 57 meter over jorden, er panelerne mellem stålkonstruktionenen fjernet, udbygget og erstattet med tykke glasplader med direkte syn ned til pladsen og mennesker i myrestørrelse mellem tårnets ben.

Læs også: Hårrejsende vandresti genåbner

Turisterne i tårnet har kunnet tage skridtet "ud i intetheden" i den sidste måneds tid, men først i går blev den nye attraktion officielt indviet af byens borgmester, Anne Hidalgo.

Første etage har hidtil været den mindst besøgte del af Eiffeltårnet. Men for et par vintre siden fandt man på at anlægge en skøjtebane her, og nu håber man, at det nye glasgulv vil lokke flere turister til.

Se også: 12 svimlende høje bygninger

Det ser ud til at lykkes. De første har i hvert fald taget godt imod det gennemsigtige gulv. En polsk turist fortæller til nyhedsbureauet AP, at han foretrækker toppen, hvor udsigten over byen er bedre, men når det blæser, føles det dog mere sikkert på første etage, og glasgulvet er en oplevelse. En amerikansk turist mener, at glasgulvet giver tårnet et helt nyt perspektiv.

Eiffeltårnet har restaurant på anden etage 115 meter oppe, og der er i alt 1.665 trappetrin (der er også elevator) til udsigtsplatformen 279 meter over jorden.

Tårnet besøges hvert år af omkring tre millioner turister. Af dem er 87,5 pct. udenlandske turister. Flest amerikanere 8,5 pct., fulgt af britter 7,1 pct., italienere 6,7 pct. og tyskere 5,7 pct.