Egypten aflyst indtil 2014

Spies, Star Tour og Apollo aflyser samtlige rejser til Egypten indtil januar 2014 på grund af uro. Rejsebureauerne bestræber sig på at finde alternative rejser.

Normalt er stranden i Sharm El Sheik fyldt med turister, men nu er den præget af landets uroligheder. Foto: Iris Fold sammen
Læs mere

Tre af Danmarks charterrejsegiganter, Spies, Star Tour og Apollo, aflyser alle rejser til samtlige dele af Egypten. I pressemeddelelser oplyser de tre selskaber, at de tidligst sender danskere af sted igen i starten af 2014.

 Aflysningerne kommer på baggrund af Udenrigsministeriets uændrede rejsevejledning, der fraråder alle at rejse til det uroplagede land med mindre det er strengt nødvendigt.

"Vi sender ingen gæster af sted, før Udenrigsministeriet ændrer deres anbefalinger," siger Stig Elling, salgsdirektør hos Star Tour, til Rejseliv.dk.

19.000 aflyste rejser

Til sammen har de tre rejsebureauer omkring 19.000 rejser til Egypten frem til årsskiftet. Rejser, der nu er aflyst. Dog oplyser selskaberne, at gæsterne vil blive tilbudt en erstatningsrejse.

"Hele den Europæiske rejsebranche kæmper om ekstra sengepladser på grund af optøjerne i Egypten, men vi har fået mere plads på hotellerne på andre destinationer og kan garantere alle vores gæster alternative rejser," siger Stig Elling.

Atlantis Rejser er klar

Atlantis Rejser, der har Egypten som primære rejsedestination, er i modsætning til øvrige charterrejsebureauer klar til at sende gæster af sted, ligeså snart Udenrigsministeriet fjerner advarslen og ser ikke behovet for at aflyse alle rejser indtil 2014.

"I modsætning til Star Tour, Apollo og Spies kan vi åbne for rejser til Egypten, ligeså snart det igen er sikkert igen. Vi behøver ikke lukke for hele sæsonen, men kan åbne vores rejsemål på 48 timer," siger Pernille Ammitzbøll, kommunikationschef hos Atlantis Rejser, til Rejseliv.dk.

Atlantis Rejser satser på at være det første rejsebureau, der igen sender danskere på fesrie i Egypten.

 Læs mere om Egypten