Efterlønspenge vil give rejseboom

Charterbranchen jubler over, at finansministeren lover, at danskerne kan få deres efterlønsopsparing udbetalt fra næste år.

Danskerne kan få deres efterlønsopsparing i 2012. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sisse Sejr-Nørgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Charterbranchen jubler efter budskabet om, at danskernes efterlønsopsparinger nu kan udbetales fra januar 2012, i forbindelse med afvikling af efterlønsordningen. Der er tale om en udbetalingsmanøvre på 17 mia. kroner.

Se også: Guide: Solferie i efteråret

Nyheden blev bragt i TV2 nyhederne kl. 22 i aftes, hvor finansministeren bekræftede, at danskerne kan få deres efterlønsopsparing udbetalt fra januar 2012.

"Tilbagetrækningensreformen og den aftale, der blev indgået om den, står desværre ved magt også efter valget. Det er der 90 mandater bag, det har vi lagt til grund for regeringsforhandlingerne, og derfor vil den blive gennemført helt som planlagt før valget, siger Bjarne Corydon til TV2 Nyhederne.

Fejrer det glade budskab

Da SP-pengene blev udbetalt til danskerne i 2009, mærkede hele rejsebranchen en markant øget efterspørgsel på rejser.

"Jeg vurderer, det let kan komme til at betyde helt op mod 50.000 ekstra solgte charterrejser, fordi mange danskere, som ellers ikke ville have haft økonomisk overskud til en rejse, nu alligevel får det. Det er en gave for os, og vi fejrer det glade budskab. Sp-pengene var jo småpenge i forhold til efterlønnen", siger Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour.

Rikke Koks Andreassen fra Apollo Rejser vurderer også, at det vil have en positiv effekt på rejsebranchen.

"Vi regner med, at det vil uden tvivl give en øget efterspørgsel. Vi er et af de rejsebureauer, der har mange kunder i senior-gruppen, som kan få meget ud af deres udbetaling af efterlønsopsparingen," siger Rikke Koks Andreassen.