Efterår i New Yorks baghave

Blot 2,5 times kørsel fra den pulserende storby New York finder man idylliske Litchfield Hills, der ikke mindst om efteråret byder på skønne naturoplevelser.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

New York er et af de mere populære rejsemål, når titusindvis af danskere inden længe drager på storbyferie i efterårsferien.

Læs også: Brooklyn - det ægte New York

De færreste besøgende ved dog, at de på dette tidspunkt af året har alletiders chance for at opleve et af de naturfænomener, som USA er bedst kendt for.
Det handler om efterårets løvfald, der i USA’s nordøstligste stater er kønnere og mere kraftfuldt end noget andet sted på kloden. Når skoven falmet trindt om land, kan man beundre et veritabelt farveorgie i rødt, gult, orange og brunt.

Denne såkaldte fall foilage opleves bedst længst mod nord i staterne Vermont og New Hampshire, fordi de er de mest bjerg- og trærige. Men mindre end tre timers kørsel fra New York finder man i delstaten Connecticut det særdeles kuperede område Litchfield Hills, hvor efterårspragten også er forrygende flot.

For hvert sving vejen slår, åbenbarer der sig et nyt vidunderligt syn. Jeg priser mig lykkelig for at sidde på passagersædet, så jeg i fulde drag kan nyde de smukke udsigter. Den snoede vej skærer sig gennem et blidt og kurvet landskab med søer, bølgende marker, skove, floder og små pittoreske landsbyer.

Vi kører langs Route 7, der snor sig hele vejen op gennem Connecticut og er den absolut smukkeste vej mellem New York City og Litchfield Hills. Jo tættere vi kommer på Litchfield Hills, der ligger i statens nordvestlige fjerdedel, jo mere landligt og kuperet bliver terrænet.

I flere af floderne står lystfiskere ude i vandet og opsøger heldet, mens farmerne har travlt på deres marker.  Det er ægte landlig idyl langt fra motorveje, larm og menneskemylder. Man undrer sig let over, at man så tæt på en af verdens mest hektiske storbyer finder så uspoleret et område.

Connecticut er en de mest velstående amerikanske delstater, og Litchfield Hills er tilmed et af statens mere eksklusive områder. Det afspejler sig i landsbyerne, hvor velplejede huse og eksklusive butikker fylder godt op.
Litchfield Hills er specielt kendt for sine mange antikvitetsforretninger, og blandt mange dejlige landsbyer finder man Kent, Litchfield, Cornwall og New Preston.

Spredt i det idylliske landskab ligger også store prangende mansions. Hovedparten af disse »sommerhuse« er ejet af velhavende new yorkere, der benytter dem i weekends og ferier.
På disse kanter er det ikke kun menneskene, der bor godt. Dyrene har det også fint, og flere steder kører man forbi store marker, hvor høns spankulerer rundt omkring et kæmpe hønsehus og har masser af plads til at bevæge sig udendørs. Tilsvarende gode forhold har hestene i enorme folde med masser af saftigt græs.

Litchfield Hills er således et perfekt udflugtsmål under en ferie i New York City. Snup en overnatning eller to og få en perfekt kombination af storbyferie og skøn natur.
Allerflottest er der i midten og slutningen af oktober, hvor løvfaldet stråler formidabelt, men også i resten af sommerhalvåret er Litchfield Hills i den grad et besøg værd.

Læs også: Guide til 24 timer i New York