Efter 11. september

Et midlertidigt Memorial Museum for 11. september katastrofen i New York er åbnet. Her kan man bl.a. se planerne for de nye bygninger på World Trade Center grunden.

Foto: Stan Honda

"Memorial Preview Site" kalder newyorkerne det lille midlertidige museum, der nu er åbnet på
Vesey Street ved Church Street, lige ved Ground Zero.

Læs også: Frihedsgudindens krone genåbnet

Det rigtige Memorial Museum og den planlagte mindepark på grunden, hvor World Trade Center lå i New York, må man vente lidt med. Bygninger og anlæg er under kontruktion, og skal efter planen være klar til 10-året for terrorangrebet.

I det lille midlertidige museum kan man følge, hvor langt man er nået med byggeriet, og på billeder og modeller se, hvordan det kommer til at se ud.

Desuden inviteres alle besøgende til at give deres bidrag til museet - ikke kun i form af donationer, men med personlige beretninger om 11. september 2001, som kan indgå i det kommende museums samling.

Et vidnesbyrd for eftertiden
Memorial Museum skal stå som et vidnesbyrd om terrorhandlingen og et mindesmærke for de næsten 3.000 mennesker, der mistede livet 11. september 2001. Og for de seks mennesker, der blev dræbt, da en bombe eksploderede i en offentlig parkeringskælder under North Tower i World Trade Center den 26. februar 1993.

Foran museet skal anlægges The Memorian Plaza - en mindepark med omkring 400 træer plantet omkring to store vandbassiner.
Der er gratis adgang til "Memorial Preview Site" og åbent dagligt.
www.national911memorial.org