Edderkoppe-jagt den nye turist-dille

Turister med på edderkoppejagt hos lokale i Cambodia - efter jagten tilberedes byttet.

Lokalt betragtes fugleedderkopperne som en delikatesse. Populært er det at servere dem i soyasovs, dybtstegte med salt og hvidløg eller overpøst med risvin. Fold sammen
Læs mere
Foto: Paul Mannix/Flickr.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ny ekstrem mode-dille er dukket op i Cambodias jungler og plantager: Turister tager med lokale på edderkoppe-jagt. Turen går ud i skoven og de stedkendte stikker pinde i fugleedderkoppernes huller i jorden.

Læs også: Turister sættes ind mod kryb

Når den store edderkop kommer drønende ud, nappes den, og med et passende antal er man klar til måltidet.

Lokalt betragtes fugleedderkopperne som en delikatesse, der tilberedes på flere forskellige måder og ofte sælges ved et gadekøkken eller busstoppested. Populært er det at servere dem i soyasovs, dybtstegte med salt og hvidløg eller overpøst med risvin.

Handelen med edderkopper menes at have været i gang siden 1970èrne, hvor mange blev tvunget til at flygte ind i junglerne under de røde Khmerers rædselsregime og overlevede ved bl.a. at spise edderkopper og andre insekter.

Fugleedderkopperne menes også at være medicinsk interessante ved at hjælpe mod rygsmerter og åndedrætsproblemer, og kræene skulle være ekstra virkningsfulde indtaget med risvin.

Turist-turene annonceres ikke, men gennemføres med lokale i f.eks. Kampong Cham Town og Sukon, hvor fugleedderkopperne anses for en stor delikatesse. En enkelt tilberedt edderkop ved et gadekøkken koster omkring de 50 øre.