Dyrt nytår i storbyerne

Nytårsfest i de europæiske storbyer er populært, men pas på. I mange byer drejer hotellerne prisskruen og mere end fordobler værelsespriserne. Se hvilke byer her.

Foto: Alexander Ruesche
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I London er det 135 meter høje »London Eye« på bredden af Themsen centrum for det traditionelle enorme fyrværkeri nytårsaften.

Læs også: Svimlende udsigt fra verdens højeste hotel

I Berlin er det Brandenburger Tor, der er rammen om den offentlige nytårsfest, og i Paris samles turisterne og byens egne beboere på Champs Elysees og Place de la Concorde for at se det spektakulære lysshow fra Eiffeltårnet. 

De tre europæiske hovedstæder er de mest populære byer, når danskerne tager på storbyferier – og det er de også i nytåret.

Men måske bør vi for fremtiden tænke alternativt, når nytårsferien skal planlægges, for i langt de fleste af danskernes foretrukne nytårsbyer bliver priserne på hotelværelser skruet i vejret i nytåret, og enkelte steder strammet til mere end det dobbelte af, hvad de kostede i resten af julemåneden.

Danskernes top-ti
Trivago.dk, som er specialiseret i sammenligning af hotelpriser, har fundet danskernes top-ti rejseliste for nytårsferien og har samtidig listet hotelpriserne i de europæiske storbyer i nytåret sammenlignet med priserne et par uger før i december. 

London har i årevis været danskernes storbyfavorit, og er det også i dette nytår, hvor hotelværelserne i snit er 22 pct dyrere end i december. I Berlin er priserne skruet 83 pct. op, mens de er steget 49 pct. i Paris.

På fjerdepladsen på den danske top 10-liste er Dubai, hvor hotelpriserne er steget 7 pct., fulgt af København, hvor nytårsturisterne kan glæde sig over, at i den danske hovedstad er hotelværelserne faktisk blevet en anelse billigere: 3 pct.

Tænk i andre baner
Derefter følger på danskernes hitliste: Hamburg (plus 29 pct. stigning i værelsespriserne), Barcelona (plus 94 pct.), Istanbul (plus 28 pct.), Playa del Ingles (plus 87 pct.) og Amsterdam (plus 119 pct.)

Så det er måske på tide at tænke i andre baner for kommende nytårsferier. At glemme alt om Prag, hvor hotelværelserne, der i december kostede i snit 729 kr. stod i 2.684 kr. i nytåret, og i stedet prøve en nytårsferie i Athen, hvor gennemsnitsprisen på hotelværelser faldt 9 pct, til 521 kr., eller Stuttgart og Nürnberg, hvor priserne faldt til henholdsvis 721 og 610 kr. ifølge trivago.dk

De ti byer, der skruer priserne mest i vejret i nytåret
1. Prag - plus 268 pct.
2. Edinburgh - plus 196 pct.
3. Venedig - plus 130 pct.
4. Amsterdam - plus 119 pct.
5. Barcelona - plus 94 pct.
6. Wien - plus 91 pct.
7. Playa del Inglés - plus 87 pct.
8. Berlin - plus 83 pct.
9. Firenze - plus 72 pct.
10. Rom - plus 59 pct.
(stigning beregnet i forhold til værelsespriserne i december 2011. Kilde: Trivago)

De ni byer, der har lavere hotelpriser i nytåret
1. Nürnberg - minus 23 pct.
2. Stuttgart - minus 13 pct.
3. Stockholm - minus 13 pct.
4. At hen- minus 9 pct.
5. Hannover - minus 7 pct.
6. Frankfurt - minus 6 pct.
7. København - minus 3 pct.
8. Bruxelles - minus 2 pct.
9. Düsseldorf - minus 1 pct.
(fald beregnet i forhold til værelsespriserne i december 2011. Kilde Trivago)

Læs også: Gigantiske fester nytårsaften