Dyrest at gå i seng i Århus

Hotellerne i Århus er nu Danmarks dyreste - og byen er den næstdyreste hotelby i Skandinavien

Århus har ikke bare overhalet København som den dyreste hotelby i Danmark. I hele Skandinavien overgås byen kun af Bergen, hvor man må slippe 943 kr. i snit for en overnatning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugård.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I løbet af det seneste år er den gennemsnitlige pris for et hotelværelse i København faldet med 13 procent - det største hotelprisfald blandt de danske storbyer, viser et nyt prisindex fra Hotels.com

Læs også: De hotteste nye hoteller

I Århus faldt priserne i samme periode kun med seks procent, og det betyder, at en overnatning i Århus nu koster gennemsnitligt 911 kr. mod 971 kr. året før. I københavn koster en overnatning i snit nu 901 kr., mod 1.036 kr. året før.

Århus har ikke bare overhalet København som den dyreste hotelby i Danmark. I hele Skandinavien overgås byen kun af Bergen, hvor man må slippe 943 kr. i snit for en overnatning.

København er den tredjedyreste by i Norden, mens de andre store danske byer Aalborg og Odense kommer på en femte og sjetteplads.

Generelt set faldt de gennemsnitlige hotelpriser i Danmark med fire procent fra januar-juni 2008 til januar-juni 2009. De norske og svenske hotelpriser faldt langt mere i samme periode. I norge faldt priserne gennemsnitligt 10 procent, og i Sverige ni procent.

Især blev hotellerne i Norges og Sveriges hovedstæder ofre for finanskrisen. I oslo faldt hotelpriserne med 25 procent, fra 1.182 kr. i januar-juni 2008 til 885 kr. i januar-juni 2009. Oslo var ellers den dyreste nordiske hotelby i 2008. I Stockholm faldt den gennemsnitlige hotelpris ligeledes med 22 pct. fra 1.021 kr. til 798 kr. i 2009.