Dyr bærbar på rejsen

Rigtig mange har den bærbare med på ferie, men det kan koste kassen at gå på nettet.

Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I det 21. århundrede burde man kunne gå online nemt og billigt, når man rejser. Men sådan er virkeligheden langt fra.
Mange steder bliver man nærmest flået, hvis man vil sende en mail hjem fra sin bærbare. Det viser en undersøgelse, som Hotel.com har foretaget.

Se også: Tjek ventetiden i sikkerhedskontrollen

"Priserne er forvirrende og de fleste steder til overpris," siger kommunikationschef Alison Couper.
Organisationen har sammenlignet priser på adgang til trådløst internet på ti forskellige rejsemål verden over på henholdsvis to- og femstjernede hoteller, på globale hotelkæder og cafékæder og i lufthavns lounger.

Generelt er priserne i Europa højere end andre steder i verden. Og hvis man tror, at fem-stjernet service også omfatter trådløs service, må man tro om igen. prisen på trådløs netadgang er væsentlig billigere på de to-stjernede hoteller, hvor 80 pct. af hotellerne i undersøgelsen endda tilbød helt gratis netadgang.

"Hvis de rejsende ved, at de vil få brug for adgang til internettet, så rådgiver vi dem til at undersøge udbudet, inden de tager afsted," siger Alison Couper.

At droppe en eller to stjerner på hotelovernatningen, er en god måde at reducere rejseomkostningerne. Både i besparelse på den direkte værelsespris, men også på netadgangen. Nogle af de verdensomspændende hotelkæder tager op til 122 kr. i timen for at være på nettet.

Ventetiden i lufthavnen kan udnyttes effektivt. Men her tæller kasseaparatet også. I undersøgelsen er det kun i Florida, der tilbyder gratis trådløs netadgang. I Dubai koster det 17 kr. og i Rom 24 kr. i timen, mens prisen i undersøgelsens øvrige storbyers lufthavnslounger ligger mellem 70 og 85 kr. i timen. Til sammenligning kan nævnes, at prisen i Københavns Lufthavn er 60 kr. i timen med mindre man abonnerer på TDC Hotspot, iPass, WeRoam, Boingo eller NetPower Ipzone.