Dubai hitter hos danskerne i julen

Overraskende er Dubai på top-5 listen over populære rejsemål hen over jul og nytår hos både danskere, svenskere og nordmænd hos net-rejsebureauet Expedia.

Juletræ på Jumeirah strand i Dubai. Fold sammen
Læs mere
Foto: Karim Sahib
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er verdens største online-rejsebureau Expedia, der har undersøgt rejsemønsteret hen over jul og nytår for deres gæster, og mens Dubai normalt ikke engang befinder sig i top-10 over populære rejsemål, så er ørkenlandet i denne jul på top-5 hos alle de tre nordiske lande. Hos nordmændene endda på 2. pladsen.

Læs også: Verdens bedste præsidentsuiter

"Dubai har for alvor fået fat i skandinaverne i vintermånederne," siger Expedias europæiske PR-chef Jill Lloyd. "Vi har ikke før set Dubai så højt oppe på vores lister over populære rejsemål, og det kan hænge sammen med, at priserne på både flyrejse og hotelophold i en længere periode er faldet," siger hun.

London på 1.pladsen
Det allermest populære rejsemål skal dog findes tættere på Danmark. Ikke uventet er London på 1.pladsen i alle tre nordiske lande. Rom fik ellers vippet London af pinden i efterårsmånederne, men nu er situationen tilbage på normal, for London er traditionelt danskernes ubetingede favorit hos Expedia.

Det er også værd at bemærke, at for både danskere, svenskere og nordmænd gælder det, at hovedstaden i deres eget land er at finde i top-5. "Det er nemt og bekvemt at tage en tur til sin egen hovedstad, og ofte også billigst," siger Jill Lloyd. "I en by som København er hotelkapaciteten f.eks. vokset markant, uden at antallet af gæster endnu er fulgt med, og det giver sig udslag i favorable priser, som danskerne selv nyder godt af."

Her er skandinavernes 10 favoritter:

Danmark

London
Berlin
New York
København
Dubai
Paris
Hamborg
Phuket
Tenerife
Gran Canaria

Sverige

London
New York
Stockholm
Dubai
Miami
Paris
Bangkok
Göteborg
Phuket
Gran Canaria

Norge

London
Dubai
New York
Oslo
København
Gran Canaria
Paris
Barcelona
Phuket
Berlin