Du snydes for billigste flybilletter

Flyselskabernes bookingsystemer kan blokere for køb af de billigste billetter, når flere køber sammen. Tjek prisen for én billet og spar penge.

Flyselskabernes reservationssystemer tillader ikke, at en gruppe automatisk får de billigste billetter, hvis der ikke er nok af de billigste billetter til alle. Fold sammen
Læs mere
Foto: Billede af flysøgning på Travelmarket.dk
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der kan være tusindvis af kroner at spare for familien eller vennegruppen, når der skal bookes flybilletter. 

Læs også: Giv et tip til storbyferie og vind flybilletter

Man skal bare huske at tjekke prisen på én billet, inden man accepterer den pris, som flyselskabets bookingside kommer frem med for hele gruppen, råder den norske hjemmeside vg.no.

Flyselskabernes reservationssystemer tillader nemlig ikke, at en gruppe automatisk får de billigste billetter, hvis der ikke er nok af de billigste billetter til alle.

Hvis der for eksempel er tre billige billetter tilbage, og der er fire, der bestiller sammen, får de ikke automatisk de tre billige plus én billet til højere pris - men derimod fire billetter til højere pris. 

Og det er ikke noget, flyselskaberne orienterer om på deres hjemmesider.

Både SAS og Norwegian bekræfter overfor vg.no, at det forholder sig sådan

Alle internationale flyselskaber har problemet
"Hvis vi har fire ledige billetter til 499 kroner og syv ledige billetter til 679 kroner, vil systemet automatisk vælge de syv billetter til 679 kroner, hvis syv bestiller sammen. Så er der få ledige pladser til billigste pris tilbage, er det smart at bestille billetterne enkeltvis," siger Norwegians informationschef, Lasse Sandaker-Nielsen, til vg.no.

SAS' informationschef, Knut Morten Johansen, bekræfter. Når flere personer bestiller sammen, bookes de i samme prisklasse. Systemet vælger den priskategori, hvor der er billetter til alle. 

Det er standard for alle bookingsystemer, og alle internationale flyselskaber har samme problem, at de ikke automatisk booker de billigst mulige billetter.

"Det er et godt råd til passagererne at booke billetterne enkeltvis, hvis man oplever, at man ikke får den laveste pris for alle. Men man skal samtidig tage med i beregningen, at det giver højere gebyrer, ligesom man heller ikke automatisk får sæder ved siden af hinanden," siger Knut Morgen Johansen til vg.no.

Pristjek
Den norske hjemmeside vg.no har desuden for et par dage siden testbooket billetter for at undersøge, hvor meget prisforskellen er, og hvor meget der kan spares:

Med SAS fra Oslo til New York i marts/april:
1 billet 6.254 nkr. 2 billetter booket samtidig nkr. pr. stk. 4 billetter booket samtidig 8.652 nkr. pr. stk.

Med Norwegian fra Oslo til New York i juni:
1 billet 6.020 nkr. 2 billetter booket samtidig 6.520 nkr. pr. stk. 4 billetter booket samtidig 7.020 nkr. pr. stk.

Med SAS fra Oslo til Malaga i marts/april:
1 billet 2.842 nkr. 2 billetter booket samtidig 3.174 nkr. 

Med Ryanair fra Torp til (enkelt billet):
1 billet 402 nkr. 2 billetter booket samtidig 402 nkr. pr stk. 3 billetter booket samtidig 462 nkr. pr. stk. 8 billetter booket samtidig 552 nkr. pr. stk.

Se også: Guide: Find det bedste flysæde