Drop vanerne – det kan ikke betale sig

Hvis du vil have den billigste ferie overhovedet, kan det være, du skal overveje dine vaner, når du køber ferien.

Vi er vanedyr, når det kommer til bestilling af ferien. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vi er vanedyr, når det kommer til at bestille ferie. Ikke fordi ferien går det samme sted hen hvert år, men fordi vi bestiller ferien på samme tidspunkt hvert år.

Det viser tal fra Apollo Rejser. Hver anden dansker - 51 pct. - bestiller nemlig sommerferie et halvt år inden afrejse. Men det kan være en god idé at ændre vaner, mener Apollos kunde- og kommunikationschef Glenn Bisgaard:

»Efter mange år i branchen kender vi jo vores gæster ret godt. Og mønsteret er altid det samme. Men vi ved også, at lige netop de vaner, som mange har, har gjort, at flere er gået forgæves de seneste par år, hvor sommeren i Danmark har vist sig fra den kedeligste side, og der derfor har været rift om rejserne tidligere end normalt,« siger han.

Derfor vil Apollo gerne hjælpe deres kunder til at bestille ferien lidt tidligere, så bestiller man inden 2018, kan man få ekstra gode priser, fortæller Glenn Bisgaard.

Også hos TUI har man i mange år kunnet mærke, at folk bestiller sommerferien på samme tidspunkt hvert år, selv om de seneste par års dårlige somre har rykket på vores vaner, forklarer Nikolai Johnsen, der er pressechef hos TUI.

Til gengæld mener han – ligesom Apollo – at det er en god idé at ændre på sine vaner for, hvornår man rejser, for det er her, der kan være mange penge at spare, forklarer han:

»Folks vaner er bundet op på, hvad de har af behov, og de tænker nok ikke på, hvornår priserne er gode. Kigger man efter vinterferie, vil man kunne spare mange penge på at rejse i starten af december i stedet, da det er årets billigste rejseuge,« forklarer han.