Drømmeferie for babyer

El Gouna i Egypten er et oplagt vinterrejsemål, hvis man vil have børnene med ned til varmen - også de allermindste.

Foto: Mikkel Mayner Lind Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I det splitsekund, min søns små fødder strejfer vandet i poolen, stikker han i et hyl. Den egyptiske sol står højt på den skyfrie blå himmel, og her er virkelig hedt.

Han ville have godt at blive kølet ned, men det er hans første møde med en kold pool - han er kun fire måneder - og skal nok lige lære følelsen at kende. 

Læs også: På eventyr i Egypten

Hvis vi ser bort fra pool-episoden, kan vi mærke, at han virkelig nyder at være på ferie. Og vi forældre nyder det også.

Efter en mellemlang flyvetur på fem timer er vi alle tre midt i varm solgaranti og smukke omgivelser i byen El Gouna ved Røde Havet. 

Også skønt for forældrene
El Gouna, nord for det populære turistmål Hurghada, og er perfekt til ferie med en lille baby som vores. 

Byen er ikke særlig stor, så restauranter, shopping og oplevelser er i gåafstand fra stort set alle hoteller.

Det er rigtig dejligt og befriende for os forældre at have muligheden for at forlade hotellet, uden at det er nødvendigt med taxa og en kropsnær bustur for at komme ind til centrum for spise på restaurant i byen. 

Vi lægger bare den lille ned i paraplyklapvognen og triller gennem de mere end lune aftener ind til byens centrum. 

Den egyptiske badeby er på én gang både eksklusiv og samtidig tro mod de egyptiske rødder. 

Flotte hvælvinger, kupler og facader i forskellige nuancer af gule, røde og orange jordfarver på alle hoteller, butikker og restauranter i byen.

Det er hyggeligt og charmerende at gå gennem byen om aftenen og over de små broer, hvor det Røde Hav snor sig ind gennem byen.

Et netværk af laguner
Byen er døbt El Gouna, som betyder »lagune«. Det er den, fordi byen er anlagt helt ude ved havet og på 20 øer med et netværk af kunstige laguner. 

Der er lavet lækker sandstrand langs lagunernes bredder gennem byen og hele det nærliggende område. Og om dagen er det fedt, at der er strand overalt. Selv om vi er i centrum af byen, kan vi hurtigt komme ud til stranden og få en dukkert i vandet. 

El Gouna har ikke eksisteret siden tidernes morgen, den er bygget til turisme og ejes af en af Egyptens rigeste mænd, Samih Sawiris. 

Forbudt at genere turisterne
Men modsat Hurghada længere sydpå, som er en Egyptens mest populære turistmål og bygget til samme formål, er det virkelig lykkes ikke at gøre byen for turistet med skyhøje giganthoteller, glimtende souvenirbutikker og ivrige, overtændte sælgere på hvert et gadehjørne. 

Det er nemlig ikke lovligt for sælgere at hive fat i turister i El Gouna. Det har Samih Sawiris bestemt. Og det er virkelig elskværdigt træk.

Det er rart at kunne være i fred, når man spankulerer gennem gaderne og vælge restaurant i ro og mag.

Femstjernet resort
Vi bor på det lækre femstjernede Mövenpick Resort and Spa, som ligger i udkanten af byen med udsigt til det Røde Hav. Resortet er enormt med sine 350.000 kvadratmeter. 

Det er tæt på at være en dagsudflugt at se det hele. På kryds og tværs af resortet mellem pools, restauranter og laguner er der anlagt gangstier. Dem benytter vi ofte, når vi skal have junior til at sove i varmen. 

Der er næsten fuldt booket på hotellet, men vi oplever ofte at gå i lang tid uden at møde andre gæster på »soverunden«.

Tre oplevelser med og for børn

 0-3 år:  Se byen fra vandet
Overdækket bådtur rundt i lagunerne. Det er en god måde for både forældre at se byen på, og det er også underholdende for børnene at sejle og kigge med. Med helt små børn er det mest for forældrenes skyld, men en god aktivitet, hvor man kan tage klapvognen med.
4-8 år: Dyk med en ægte ubåd
Tørskoet og uden et eneste svømmetag kan man opleve livet under overfladen af det turkisblå rødehav. Fra Hurghada 40 minutter fra El Gouna kan man dykke 25 meter ned med »Sindbad Submarine« og opleve de farverige koralrev og tropiske fisk.
9-12 år: Snorkle en hel dag
Det skandinaviske dykkefirma Colona Divers laver snorklingture med afgang med El Gouna. Man sejler ud til koralrevene og tilbringer en hel dag med hovedet i vandoverfladen i selskab med det Røde Havs eventyrlige og smukke undervandsliv.

Læs også: Backpacking med børn i Thailand