Drinks og deres hoteller

Her er en perlerække af drinks og de hoteller, hvor de blev til. Har vi ikke penge til en uge på hotellet, kan vi om ikke andet prøve drinken. Værsgo' at skylle.

Piña Colada ved hotellets pool og med udsigt til havet. Ahh! Fold sammen
Læs mere
Foto: Wendy Harman/Flickr.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hoteller og især hotellers barer har affødt store, inspirerede øjeblikke på begge sider af bardisken. Blandt andet er flere i dag klassiske drinks blevet til her. Her er en række berømte eksempler. Idet jeg dog lige vil bemærke, at drinks-opkrifter kan variere en hel del - og at historierne om drinkenes tilblivelse og ophavsmænd varierer lige så meget.

Piña Colada
Navnet Piña Colada betyder "siet ananas" og denne glamourøse klassiker blev opfundet på Caribe Hilton i Puerto Ricos hovedstad i 1954. Det var bartenderen Ramon "Monchito" Marrero som blev bedt om at sammemsætte en signaturdrink til hotellet. Han nåede frem til en kombination af rom, kokosmælk og ananasjuice, og dermed var det gjort.

På Caribe Hilton koster den 13 dollars (ca. 70 kr.).

Opskrift: 5 cl Bacardi eller anden hvid rom, 10 cl usødet ananasjuice (eller 3 skiver ananas), 5 cl kokosmælk og knust is blendes og hældes i bourgogneglas.

Web-tv: Sådan laver du en Piña Colada

 

Næste: Corpse Reviver