Drengerøvstur på Harley i USA

USA tiltrækker stadig flere danskere, og vi er populære »over there« – for vi holder længere ferie og bruger flere penge end de fleste.

Biker Jens og Den Skaldede Kok – Jens Romundstad og Carsten Olsen – har gjort Guds Eget Land på den måde alle »drengerøve« drømmer om: på Harley. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»USA har så meget at byde på. Strand, storby, bjerge og ørkener. Fra mandehørm på store Harleyer til familiehygge i motorhome.«

Læs også:
Her rejser de kendte hen i 2010

Ordene er Biker Jens’ – Jens Romundstad. Han har været i Guds Eget Land utallige gange.

Det havde hans ven, Den Skaldede Kok, ikke, og det pinte ham.

»Amerikanerne er gode til de store ting. Store biler og motorcykler, stor mad, store øl og stor natur. Jeg er en stor mand, og jeg vil have det hele,« siger han, som også går under navnet Carsten Olsen.

Hans drøm var at: »Stå i solnedgangen på toppen af en spids, rødlig klippeformation et sted i Zion Nationalpark, mens jeg griller kæmpebøffer på en Webergrill.«

Det bekymrede Biker Jens en del.

»Det bliver hårdt at få ham op på de klippeformationer, og hvordan vi får Weberen med, har jeg endnu ikke regnet ud.«

Men af sted kom de, og hvordan det gik, vil de fortælle om på Ferie i Bella på Team Benns stand, hvor de i øvrigt også viser en af deres Harleyer frem.

Læs også: Guide til Ferie i Bella 2010

Og som Bikeren og Kokken – så gør stadig flere danskere. De rejser vestpå for at opleve det store land med de mange muligheder.

I de senere år er antallet af danske turister vokset i USA, og de er populære.

»De holder længere ferier og bruger flere penge,« siger Karin Gert Nielsen, adm. direktør i Atlantic Link, som repræsenterer fem stater fra »The Real America«, der første gang er med på Ferie i Bella.

Det er Wyoming, South Dakota, North Dakota, Montana og Idaho, som ligger omkring de velkendte Rocky Mountains, med indianerreservater, cowboystater og ikke mindst en storslået natur.

I USA-området på Ferie i Bella kan man også finde både Florida og Californien, samt biludlejning, flyselskaber, og en række bureauer med speciale i det amerikanske plus en enkelt udbyder af ferieboliger i USA.

»Der er ingen tvivl om, at 2010 vil blive et endnu bedre år for dansk turisme til USA. Specielt med den lave dollarkurs, der virkelig giver »Value for Money« derovre,« siger Karin Gert Nielsen.