Dræber-goble truer drømmejob

Ben Southall, der vandt konkurrencen om "verdens bedste job", har været i livsfare efter møde med australsk gift-goble.

Irukandji-goblen, som Ben Southall mødte, er lille og kolossalt giftig. (Dette er ikke en Irukandji-goble) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mark Ralston

Vinderen af konkurrencen om at få, hvad der er blevet kaldt "verdens bedste job" - at opleve Queensland og blogge om det på nettet - er nu blevet ramt af, hvad der i de kredse må betegnes som en potentiel erhvervsrisiko; han er blevet forgiftet efter et særdeles smertefuldt møde med en potentielt dødbringende goble.

Ben Southall har gennemlevet 24 timer med smerte og ubehag efter mødet med den lille "irukandji" - den giftige goble i farvandet ud for Queensland i Australien.

"Vi muntrede os i juledagene med at stå på jet-ski ved en stille strand på Hamilton Island," har han fortalt på sin blog, "men da jeg steg af skiene og ned på stranden, mærkede jeg en smerte på underarmen - nærmest som et bi-stik."

"Jeg blev varm og svedte, fik hovedpine og voldsom kvalme ledsaget af rygsmerter, trykken for brystet og et skyhøjt blodtryk," fortæller han.

"Jeg havde, hvad man kan betegne som et strejf af, hvad der kunne have været et meget farligt møde med en goble."

Lektien er lært

Ben Southall oplyste, at han nu er blevet helt rask igen.

"Rædselsfuld oplevelse. Lektien er lært - altid bære beskyttelsesdragt - a stinger suit," siger han.

Ben Southall vandt Tourism Queenslands konkurrence om at opleve det bedste af, hvad den autralske stat havde at byde på - og blogge om det til resten af verden.

Nyheden om Ben Southalls møde med dræbergoblen kom samtidig med at en 38-årig mand også blev forgiftet af en irukandji-goble i det nordlige Queensland.

Han fik en af dens tråde på hånden, da han svømmede ved Long Island søndag eftermiddag og blev efterfølgende kørt til Bowen Hospital og siden fløjet til Mackay Hospital, hvor hans tilstand nu betegnes som stabil.

Tag risikoen alvorligt

De seneste tilfælde har fået Anthony Davies, der tre gange har har overlevet at møde en irukandji-goble, til at opfordre til at risikoen tages alvorligt.

"Man skal vide, at irukandji-goblen findes fra nogle få kilometre op ad floder til 10 kilometer ud fra kysten," han, der selv er fisker i Brinsmead, til The Cairns Post.

Irukandji-goblen er lille og kolossalt giftig og findes ved Australiens kyster. Den er stort se ikke større end en voksen mands lillefingernegl.