Dræbende skud i ferieparadis

Det også blandt mange danskere populære ferieparadis Patong på Phuket var tirsdag skueplads for et intenst skyderi mellem to grupper af thailandske mænd. En blev dræbt. Tre blev såret.

Foto: Patong strand på Phuket. Frederic J. Brown
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Turister måtte tirsdag løbe for livet, da der udbrød ildkamp i mellem to grupper af thailandske mænd på åben gade i feriebyen Patong på ferie-øen Phuket, der hvert år bl.a. besøges af tusindvis af danskere.

Skyderiet brød løs langs Patongs strandvej og én blev dræbt, mens tre andre blev såret.

Vidner fortæller at de to grupper pludselig begyndte at skyde på hinanden ved det udbrændte Jintana-indkøbscenter.

Betjente ilede til

Et vidne har til Phuket Gazette fortalt, at en gruppe på fem pludselig trak våben og begyndte at skyde mod en gruppe på tre mænd, der ufortrødent besvarede ilden.

De heftigt skydende parter bevægede sig hen ad Patong strandvej i retning mod natklubben Clublime.

Betjente fra et af politiets checkpoints i nærheden ilede til og fik tilkaldt ambulancer til de sårede. En af de sårede døde senere på Patong Hospital. De tre øvrige blev overført til intensivafdelingen på Bangkok Hospital Phuket i Phuket by.

Fem påsatte brande

Politiet jagtede de øvrige bandemedlemmer i Patongs sidegader og i hvert fald to mænd blev arresteret. En talsmand opgav deres øgenavne som "Bank" og "Ood".

Den dræbte knyttes til en intern strid om ejerskabet til netop indkøbscentret Jintana Plaza lige overfor Loma-parken, der er blevet hærget af ikke mindre end fem påsatte brande de seneste to år.

Ydermere blev den kvindelige arving til centret, Komkai Kositkoon, myrdet i juli sidste år.

Folk sprang i dækning

Politiet på Phuket ser også den seneste ildkamp som et udslag af stridighederne om retten til grunden, hvor Jintana Plaza lå. 

Marketingchefen Tommy Somsanuk fra natklubben Clublime, fortalte Phuket Gazette, at han hørte skænderi og tumult lige før de to grupper begyndte at skyde på hinanden.

"Folk sprang i dækning til alle sider," sagde han. Hr. Somsanuk fortalte også, at han så politiet jagte to af de skydende og at de senere blev kørt væk på ladet af en poltibil.