Dr. Beach kårer USAs bedste strande i 2012

For 22. gang kårer Dr. Beach USAs 10 bedste strande - i år løber Coronado Beach i San Diego af med sejren.

Bag Coronado Beach stranden ligger det ikoniske Hotel del Coronado med sit karakteristiske røde tårn og klassiske, victorianske arkitektur. Fold sammen
Læs mere
Foto: Flickr.com/SD Dirk
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dr. Beach hedder egentlig Stephen P. Leahterman og er til daglig professor og direktør ved laboratoriet for kystforskning på Floridas internationale universitet. Ved siden af dette arbejde har han i 22 år udgivet sin årlige liste over hvad han mener er USAs 10 bedste strande.

Se også: Her er verdens 10 bedste strande

Og i år har Dr. Beach altså kåret Coronado Beach ved den californiske by San Diego som den allerbedste. Stranden er  2,5 kilometer lang, den er bred og flad, og sandet har et sølvskær på grund af det glimmer, der er i det. Meget velegnet til vandreture.

Dr. Beach går uhyre seriøst til værks, når han vurderer 650 offentlige strande. Strandene vurderes ud fra 50 forskellige kriterier, bl.a. hvor blødt og hvidt sandet er og hvor bred selve stranden er. Også faktorer som antallet af solskinsdage, forurening og temperaturer både i havet og på land vurderes.

Bag Coronado Beach stranden ligger det ikoniske Hotel del Coronado med sit karakteristiske røde tårn og klassiske, victorianske arkitektur.

Coronado Beach tiltrækker både svømmere, surfere og solbadere, og om morgenen ankommer familierne, pakket med parasoller, håndklæder og køletasker, for at tilbringe hele dagen på stranden.

Coronado by er tilbagelænet luksus, og beliggenheden nær den mexikanske grænse giver et behageligt Middelhavsklima. En smuk måde at nå stranden på, er med færge eller vandtaxi fra downtown San Diego.

Når du er færdig med stranden, så tag en tur i Bilbao Park, der foruden San Diego Zoo huser 15 museer inden for naturhistorie, rumfart, kunst og fotokunst.

De ni øvrige topscorere blandt årets strande er:

Kahanamoku Beach Waikiki, Oahu, Hawaii

Main Beach, East Hampton, New York

St. George Island State Park, Florida

Hamoa Beach, Maui, Hawaii

Coast Guard Beach, Cape Cod, Massachusetts

Waimanalo Bay Beach Park, Oahu, Hawaii

Cape Florida State Park, Key Biscayne, Florida

Beachwalker Park, Kiawah Island, South Carolina

Cape Hatteras, Outer Banks, North Carolina

Se også: 10 enestående strande i Europa