Dr. Beach kårer årets bedste strand i USA

For 21. gang kårer strandeksperten Dr. Beach USAs 10 bedste strand, og i år går prisen for den bedste til Siesta Beach i Florida.

Kahanamoku Beach, Waikiki, Oahu, Hawaii - Kahanamoku er den nordligste del af Waikiki, som består af ni strande med forskellige navne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Patrick Baz, Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Til daglig er Dr. Beach  professor og direktør ved laboratoriet for kystforskning på Floridas internationale universitet og hedder Stephen P. Leatherman , men hvert år siden 1991 har han udgivet en liste med hvad han mener er USAs 10 bedste strande under navnet Dr. Beach.

Læs også: Ti strande kendt fra film

Og i år er Siesta Beach på vestkysten af Florida altså kåret til at være USAs allerbedste strand. Dr. Beach går uhyre seriøst til værks, når han vurderer 650 offentlige strande. Strandene vurderes ud fra 50 forskellige kriterier, bl.a. hvor blødt og hvidt sandet er og hvor bred selve stranden er. Også faktorer som antallet af solskinsdage, forurening og temperaturer både i havet og på land vurderes.

Dr. Beach begrunder valget af Siesta Beach: "De lokale hævder, at Sieasta Beach har det fineste og hvideste sand i verden, og det er svært at argumentere mod. Det pulver-fine sand virker næsten som ren quartz-krystal."

Vandet er blåt, rent og klart, og stranden er flere hundrede meter bred og gør den velegnet til både sport og afslapning. Bølgerne her er normalt ganske små og vandet bliver kun langsomt dybere, og det gør det sikkert at bade for børn her i Golfen."

Strandparken er komplet med brusere, omklædningsrum, små barer,borde og stole, træer, der giver skygge og stor parkeringsplads.

De 10 bedste strande i USA

Siesta Beach, Sarasota, Florida
Coronado Beach, San Diego, Californien
Kahanamoku Beach, Waikiki, Oahu, Hawaii
Main Beach, East Hampton, New York
Cape Hatteras, Outer Banks, North Carolina
St. George Island State Park, Florida
Beachwalker Park Kiawah Island, South Carolina
Coast Guard Beach, Cape Cod, Massachusetts
Waimanalo Bay Beach Park, Oahu, Hawaii
Cape Florida State Park, Key Biscayne, Florida