Dollywood fylder 25

Dolly Partons forlystelsespark i Tennessee, Dollywood, fejrer i år 25 års jubilæum med bl.a. åbningen af Adventure Mountain.

"Jeg har altid været en drømmer," sagde Dolly Parton i forbindelse med åbningen af Dollywoods 25. sæson - "nu vil jeg gerne invitere alle andre til også at drømme". Fold sammen
Læs mere
Foto: Mario Anzuoni

Dolly Parton har rundet 64, nu fylder forlystelsesparken Dollywood, der er åbnet som en hyldest til hende, 25 år. 

Dollywood ligger i Great Smokey bjergene i det østlige Tennessee i USA, hvor Dolly Parton stammer fra, og er et eventyrland med forlystelser, teater, musik, og masser af Parton-merchandise af den både kitschede og klassiske slags. Parken er den største turistattraktion i staten Tennessee og Dolly Parton har selv været medarbejder af parken siden åbningen i 1986.

Se også: Harry Potters troldmands-verden

Nu åbner countrystjernen Dollywoods sæson nummer 25 og gør det med udstillinger og shows med fokus på parkens historie, med en lang række jubilæums-aktiviteter og med lanceringen af en helt ny forlystelse, Adventure Mountain. 

Adventure Mountain er USA's største af det, man bedst kan karakterisere som en forhindringsbane. Spredt ud over 8000 kvadratmeter bjergrigt område og med mere end 140 forhindringer, fra rebstiger og hængebroer til ujævnt terræn og reb, man skal svinge sig i – for de øvedes vedkommende i op til 30 meters højde. 

Dollywood lægger i løbet af sæsonen også land til festivaler, bl.a. Imaginé, som er akrobatik på verdensmesterniveau, og til den såkaldte KidsFest, som er gæstebesøg af alt fra tryllekunstnere til klovne og alle med fokus på familiens yngste. Derudover kan publikum i efteråret opleve mere end 200 koncerter I gospel-genren, og til jul pakkes hele herligheden ind i lys og julemusik. 

Entré til Dollywood står i 56 dollars for voksne og 45 dollars for børn mellem 4 og 11 år.