Dollarkurs styrer turiststrømmen

Danskernes lyst til at rejse til USA synes uden ende. Der er tre amerikanske rejsemål blandt de ti mest populære i Viviros rejsesøgesystem.

Foto: Karen Bleier
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sidste år satte danskerne rekord i antal rejser til USA, og den rekord bliver med sikkerhed slået i år.

Læs også: Her rejser vi hen

I sommer gik ferierne i stor stil vestpå, og her i det sene efterår, hvor flybilletterne traditionelt er billige, fortsætter strømmen - godt hjulpet på vej af en lav dollarkurs.

"USA er attraktiv lige nu, for ikke kun er dollaren i bund, men også priserne på flybilletter er historisk lave. Flyselskaberne fylder maskinerne til lavpris i øjeblikket, så det er både billigt at rejse til USA og samtidig også billigt at spise, bo og shoppe over there”, siger Kenneth Karskov fra rejsesøgesystemet Viviro.com.

En opgørelse fra Viviro over de mest populære søgninger i den sidste måned viser tre amerikanske rejsemål blandt de ti mest populære - med Bangkok i Thailand som det rejsemål allerflest har søgt billetter til.

Øget konkurrence
Om USA-reekordenerne fortsætter i 2010 må fremtiden vise, men der er linet op til det. I sidste uge offentliggjorde Delta Air Lines, at selskabet ville åbne en ny direkte rute fra København til New York, og samtidig har lavprisselskabet Iceland Express kastet sig ind i kampen om USA.

Det islandske flyselskab vil fra næste sommer via Reykjavik forbinde Billund, Aalborg og København med New York, og billetterne vil koste fra 1.718 kr. oplyser flyselskabet.