Dø af skræk i 126 meters frit fald

I foråret 2012 åbner verdens højeste frit fald-attraktion i Six Flags Magic Mountain nær Los Angeles i Californien.

Lex Luthor Drop of Doom. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR, www.sixflags.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fra toppen af attraktionen "Dommedags-faldet" vil du kunne stirre 126 meter ned til jorden - det er dobbelt så højt som Det Gyldne Tårn i vores hjemlige Tivoli, der kun rager 63 meter op i himlen.

Læs også: Frit fald i verdens stejleste rutsjebane

På de fem sekunder som det frie fald varer, opnår "forlystelsen" en topfart på 137 kilometer i timen, inden et avanceret magnet-bremsesystem bringer det til standsning få centimeter over jorden.

Det er Supermands største fjende, Lex Luthor, der har lagt navn til forlystelsen: "Lex Luthor Drop of Doom", og dommedags-faldet vil være verdens højeste af sin slags, når den åbner i foråret 2012.

Forlystelsen består af to gulvløse gondoler på hver side af et ståltårn, hvor gondol har plads til otte passagerer. Det tager 95 sekunder at trække gondolerne de 126 meter op, hvorefter gondolerne stopper og man kan overveje, om det her egentlig var så smart at gøre.

Derefter slippes gondolerne og man suser mod jorden med 137 kilometer i timen og stopper fem sekunder senere tæt på jorden. Man skal stole blindt på det avancerede bremsesystem..

Læs også: 8 rutsjebaner med rekorder